De ce ne pierdem intuiția și cum o putem recupera

sursă foto: Unsplash.com

Intuiția este acea busolă internă, capacitatea de a înțelege ceva imediat, fără a fi nevoie de raționament conștient. Din păcate ea este boicotată de multă îndoială, plantată în timp de toate așa da-urile și așa nu-urile auzite vreodată.

De ce ne pierdem intuiția

Când lucrăm pentru a ne îndeplini visele, intuiția noastră poate fi arma secretă care face diferența între a ne simți pierduti și confuzi și a ști că, deși ne este frică, putem avea încredere în noi înșine pentru a ști ce urmează.

Cu toate astea, de multe ori simțim că ea lipsește chiar în momentele în care avem cea mai mare nevoie. Ea poate fi suprimată in timpul copilariei de interdictii si, ulterior, la vârsta adultă nu o vei mai putea folosi pentru a lua propriile decizii. Ci te vei raporta intotdeauna la persoana de care depinzi. Intuiția are nevoie de la tine, de fapt, de: Conexiune. Conexiune cu tine însuți, adică. Pentru că intre tine si intuitia ta exista o relatie. Daca intuiția nu îți va vorbi, înseamnă probabil că ai pierdut legătura cu ea (și cu tine însuți).

Și cum ne putem recupera intuiția?

De cele mai multe ori pierdem contactul cu intuiția noastră pentru că am îndepărtat-o ​​cumva cu toate celelalte voci din interiorul nostru.

Cheia către intuiția noastră este însă liniștea. Liniștea ne ajută să ne reconectăm cu noi înșine și să evadăm din haosul din viața noastră de zi cu zi, astfel încât să putem intra din nou în contact cu intuiția.

Prin liniște, învățăm să fim atenți la ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, făra a ne distrage atenția cu lucrurile pe care lumea le aruncă asupra noastră.

Acest timp de reconectare poate fi transformat într-un ritual de îngrijire de sine. Așa că, în fiecare dimineață, va puteti face timp pentru a incepe ziua in liniste.

Ce poți face? Ei bine, activitățile pot varia în funcție de timpul de care dispui și de ceea ce îți face plăcere să faci. Poți include meditația în activitatea ta. Practica meditației a fost concepută pentru a permite corpului și minții să se relaxeze complet și usor. Află mai multe în articolul Beneficiile meditației: cum ne ajută meditația din punct de vedere emoțional.

Însă nu este obligatoriu. Nu contează cu adevărat ce faci, atâta timp cât te ajută să stai nemișcat și te conectezi cu interiorul tău.

Poți încerca și alte activități precum: ​​yoga, să-ți așterni gândurile într-un jurnal, plimbarea, dansul, pregătirea mesei făra alte zgomote pe fundal… există o mulțime de opțiuni.

Este într-adevăr o chestiune de experimentare și cu siguranță se va schimba pe măsură ce găsești calea spre interiorul tău.

Gând de final

Această muncă de reconectare cu intuiția poate însemna o schimbare radicală în viața ta. Vei înceta să te raportezi la nevoile altora pentru a începe să te asculti și să ai grijă de tine însuți.

Încearcă.

Intuiția ta îți va mulțumi.

Bianca Ion