Decalogul tinereții. Cum să-ți menții forța vitală

Decalogul tinereții. Cum să-ți menții forța vitală

În cadrul conferinței Fain & Simplu x Chișinău, prof. univ. dr. Dulcan, cel mai erudit doctor din lume, a oferit audineței decalogul tinereții. Mai exact o serie de sfaturi pentru a-ți menține forța vitală. Dacă ești interesat să-i cunoști secretele, rămâi cu noi până la final.

Decalogul tinereții. Cum să-ți menții forța vitală

Când Mihai Morar a amintit despre celebrele tool-uri prin care astăzi oricine își poate calcula câte săptămâni mai are de trăit, prof. univ. dr. Dulcan a replicat ferm:

“Orice cuvânt are energia lui, informația lui și chimia lui. Noi venim de la energie, de la nimic, de la invizibil spre chimie și substanță. N-avem nevoie de tehnici, să calculăm. Sunt aberații sau dacă vreți, un joc de societate. Vă puteți distra așa, dar nu asta este esența discuției! Romanii foloseau aceast termen “Carpe diem“. Adică, fii atent. Fiecare zi își are plinul și golul ei, bucuria și mai puțin bucuria ei. Asta pentru că trăim, ne implicăm în viață. Viața pe pământ nu e i viață ușoară. Are și bune și mai puțin bune, pentru că a te gospodării, a-ți face o carieră înseamnă un efort, înseamnă o voință, o dârzenie. Nu mai vorbesc că în toate clipele din viață trebuie să fii conștient de ele.

Decalogul tinereții. Cum să-ți menții forța vitală
Decalogul tinereții. Cum să-ți menții forța vitală

Dumnezeu ne-a dat două registre în care să gândim: registrul conștient și registrul subconștient. Conștientul este starea noastră continuă, în permanență. Subconștientul este stratul de sub cortex, acolo este echivalentul universului. Acolo este o inteligență infinită. În permanență jocul între conștient și subconștient este egal existența noastră. Pentru că în noi este universul, în noi este inteligența infinită, în noi este toată forța aceea de dincolo de noi care a construit universul.

Este așa de simplu să trăiești în virtutea acestei forțe infinite și primordiale prin modul de a gândi. Să nu gândești rău. Nici la adresa altora, nici la adresa ta! Noi nu avem voie să spunem: Vai, sunt un nenorocit! Nu! N-avem voie să spunem nici copiilor și nici nouă înșine. Noi toți trebuie să înțelegem următorul lucru, prin însuși faptul că ne-am născut avem dreptul la demnitate. Oricine se rijează într-o superputere să te umilească, cu acel om nu trebuie să discutăm!”

Dacă vrei să afli ce mai are de spus prof. univ. dr. Dulcan despre forța vitală, te invităm să urmărești: