PODCAST: DR. CONSTANTIN DULCAN: FORȚA INIMII E MAI PUTERNICĂ DECÂT FORȚA GÂNDIRII

Discuția dintre prof. dr. Constantin Dulcan, autorul celebrei și actualei cărți „Inteligența materiei”, și Mihai Morar, gazda emisiunii Fain & Simplu, este esențială pentru îmbunătățirea calității vieții fiecăruia dintre noi.

Cu argumente clare, științifice, prof. dr. Constantin Dulcan vorbește despre importanța relaxării pentru prevenirea stresului, cea mai mare problemă a secolului nostru, și a altor afecțiuni cronice, despre alegeri alimentare sănătoase și, foarte important, despre alegeri emoționale sănătoase.

Atât gestionarea emoțiilor copleșitoare, precum furia, cât mai ales iertarea celorlalți ajută vindecarea – și, după cum vei descoperi ascultând povestea personală a invitatului, nu doar vindecarea emoțională, ci și pe cea fizică: „Dacă vrei să-ți vindeci o boală, trebuie să te împaci cu vecinul.” Totodată, alegerea cu grijă a cuvintelor pe care le folosim este crucială, căci, după cum afirmă prof. dr. Constantin Dulcan, „unele sunt cu o semnificație pozitivă, utilă, favorabilă longevității noastre; altele sunt nocive”.

Dar cum putem face toate aceste lucruri? Cum putem avea o viață emoțională și spirituală armonioasă?

Ghidându-ne după forța inimii, care este de cinci ori mai puternică decât cea a gândirii, după cum arată chiar datele științifice: „Inima are un câmp de cinci ori mai mare decât creierul.” Conștientizând că „legea Universului e Legea Binelui” și, mai ales, „făcând bine și numai bine” în viața noastră. Și, nu în ultimul rând, găsindu-ne propriul sens în viață și urmându-l zi de zi.

Încă nu ai aflat care îți este misiunea? Ai un motiv în plus să asculți, cu inima, cel mai recent episod al podcastului Fain & Simplu: prof. dr. Constantin Dulcan explică și cum fiecare dintre noi își poate găsi misiunea în viață și cum poate trăi în acord cu principiile „noii spiritualități”, în care guvernează Legea Binelui.

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.