De ce picioarele sunt cheia echilibrului emoțional

sursă foto: unsplash.com

Când ai îndoieli cu privire la locul în care găsești sprijin în această viață pentru a merge mai departe, nu vă uitați în jur: priviți în jos și atingeți pământul. Picioarele sunt cheia echilibrului emoțional.

Oamenii sunt animale de uscat, caracterizate prin locomoția bipedă, dexteritate manuală mare și utilizare intensă a uneltelor comparativ cu alte animale, utilizarea limbajului complex.

Pentru ca mâinile noastre să se poată exprima liber și să poată lucra sau crea, avem nevoie de aceste suporturi – picioarele. Pentru a ne exprima cuvântul cu sens, forță, rezistență și inteligență avem nevoie, de asemenea, de ele.

Postura, eleganța și demnitatea fac parte din acea verticalitate, care este susținută de picioare.

Pentru a te bucura de un echilibru fizic bun ai nevoie de o sustinere buna a picioarelor, sau de ceva care sa ne lege de sol; o vedere buna, o buna functionare a urechilor si a cerebelului si, mai presus de toate, si cea mai importanta: sa simti ca picioarele revin pentru a intra in contact cu solul, ca exista siguranta si sprijin pentru a putea incepe sa mergi din punct de vedere fizic si psihologic .

Picioarele îți sunt sprijin fizic și mental

Picioarele sunt însărcinate cu restabilirea echilibrului nostru fizic și psihic. Capacitatea sa de a se adapta la teren, la condițiile și neregularitățile acestuia, pune în mișcare resurse fizice și psihice care stimulează întregul corp.

Păstrarea echilibrului este o artă în fața atracției constante a gravitației, înseamnă a ști să fii în mijlocul dezechilibrelor. Facem asta zilnic cu mai mult sau mai puțin efort și când nu suntem capabili, totul se prăbușește. Să te ridici și să mergi, să ridici moralul, spiritul, tonusul, este arta de a-ți recăpăta echilibrul. Și totul pleacă de la sprijinirea picioarelor.

A calma dezechilibrul cu pastile și medicamente care anulează senzațiile înseamnă să te pierzi în problemă. Când cineva este căzut, conștiința ar trebui să se ridice și să aibă încredere în abilitatea pe care au demonstrat-o de a ne ține în picioare încă din primul an de viață.

Să nu-ți fie frică să începi de la zero

Oamenii care din accident sau boală au suferit de probleme cu picioarele sunt un exemplu demn de urmat. Au fost nevoiți să redescopere curajul și îndrăzneala de a recupera aceste suporturi, uneori ajutați de proteze, uneori singuri.

În această recuperare a sprijinului lor, ei au mobilizat atât de multă forță fizică și mentală. Atât de multă încât s-ar putea spune cu adevărat că sunt campioni ai vieții.

Să ne gândim așadar și dintr-o altă perspecitvă asupra membrelor noastre inferioare. Ele sunt, de fapt, punctul de sprijin din care ne putem recăpăta avânt.

Descoperă și Ce este inteligența emoțională și cum putem s-o dezvoltăm

Conectează-te cu propriile impulsuri

Din acel punct de echilibru putem recâștiga verticalitatea fizică. Dar și forța care ne determină să fim ceea ce ne dorim și putem fi cu adevărat.

Simțirea și amplificarea bazei pe care o formează picioarele noastre, îmbunătățirea și extinderea acestei capacități de susținere (tăria călcâiului, impulsul degetelor de la picioare, tensiunea arcului piciorului), este să recuperăm și să extindem baza mișcării noastre. Capacitatea de a se dezvolta în mediul nostru la nivel fizic, psihologic și social.

Prin urmare, dacă simți că îți lipsește sprijinul, fie fizic, fie psihologic, lasă deoparte pantofii, tocurile sau sandalele. Și, cu picioarele pe pământ, atinge și simte natura, realitatea. Pentru că, picioarele sunt cheia echilibrului emoțional, nu doar al celui fizic.

Bucură-te de libertatea piciorului și a corpului sprijinit pe el, ghemuit, stând în picioare, mergând, dansând.