Ce ne învață desenele animate

Ce ne învață desenele animate

Într-adevăr, desenele animate pot oferi divertisment, dar acesta nu este singurul lucru pe care îl pot face. Ele au puterea de a influența mințile tinere. Pot insufla valori pozitive în mințile subconștiente ale copiilor noștri. De aceea este atât de important să vă expuneți copiii la filmele și emisiunile de desene animate potrivite.

Ce ne învață desenele animate?

Iată câteva dintre cele mai importante lecții de viață pe care desenele animate le pot preda copiilor și adolescenților mai mici.

Fiecare acțiune are consecințe

Această lecție de viață este foarte importantă și îi va ajuta pe copiii tăi să dezvolte simțul responsabilității. Acest lucru vă permite să evitați efectele negative ale faptelor (bune sau rele) și vă încurajează să vă concentrați asupra celor pozitive.

Copiii tăi vor putea decide rapid ce ar trebui să facă dacă se confruntă cu o decizie între bine și rău. Prin prisma desenelor animate ei au o înțelegere clară a cauzei și efectului.

Munca grea învinge talentul de fiecare dată

Acesta este un principiu cheie al vieții pe care desenele animate îl evidențiază. Poveștile sună de obicei după cum urmează: un protagonist mai slab trebuie să muncească din greu pentru a învinge inamicii puternici.

Protagonistul depune un efort inuman încercând să se îmbunătățească. Și din moment ce acesta ajunge la următorul nivel, se luptă cu răufăcătorul și îl învinge.

Această lecție le permite copiilor tăi să fie oameni productivi și muncitori care cred în importanța devotamentului și a slujirii autentice.

Cei din jur vin pe primul loc

Desenele animate îi învață pe copii că adevărata bucurie în viață vine din a-i ajuta pe alții fără a aștepta nimic în schimb. Personajele de desene animate sunt adesea dispuse să-și sacrifice propriile vieți și mijloacele de existență pentru binele celorlalți.

Acest lucru îi va face pe copiii tăi mai plini de compasiune și mai buni și le va permite să experimenteze adevărata bucurie de a trăi.

Determinarea este cheia

Toată lumea eșuează la un moment dat în viața lor. Ceea ce contează este că învățăm din eșecurile noastre și continuăm să încercăm până când obținem ceea ce ne dorim. Aceasta este o lecție importantă care poate fi găsită în aproape toate anime-urile și desenele animate.

Copiii sunt mai hotărâți să-și atingă obiectivele și visele pentru că știu că este lumină la capătul tunelului.

Intimitate și prietenie

Din desenele animate învățăm, de asemenea, că prietenia poate dura toată viața. Este o binecuvântare să ai oameni pe care te poți baza și care vor face eforturi suplimentare pentru binele tău.

Desenele demonstrează importanța conexiunilor profunde și semnificative și te încurajează să faci același lucru. Copiii tăi se vor simți apreciați dacă au relații profunde și semnificative cu semenii lor.

Valoarea prieteniei le va permite să învețe importanța de a face și cultiva prieteni. Acest lucru îi ajută să dezvolte un cerc social sănătos.

Dragostea este mai puternică decât ura

În desenele animate ni se spune tot timpul că indiferent de ce se va întâmpla în viitor, totul va deveni bine dacă folosim puterea dragostei pentru a face lucrurile mai bune. Aceasta ar putea fi dragoste pentru partenerul tău, părinții, frații, copiii, membrii familiei sau prietenii tăi. Indiferent cât de rele ar părea problemele pe care le ai, poți depăși orice provocare cu care te confrunți cu puterea iubirii.

Prin desene animate, copiii tăi învață despre importanța dăruirii necondiționate și importanța de a-i iubi pe cei apropiați. Apoi aplică aceleași principii în viața reală, conștient sau subconștient.

Acestea sunt cele mai bune lecții de viață pe care copiii le pot învăța din desenele animate. Depinde doar de voi, adulții, să le găsiți pe cele care promovează aceste valori și să vă expuneți copiii la ele.