Cum să devii o femeie puternică din punct de vedere emoțional și mental

sursă foto: unsplash.com

Când vine vorba de a fi femeie în lumea de astăzi, există presiune atât la locul de muncă, cât și în societate. Lumea noastră ne-a încurajat să ne angajăm în obiceiuri care sunt considerate nesănătoase și ne împiedică să fim puternici mental. La mulți ani! Astăzi, de 8 martie îți dedicăm ție, femeie, acest articol care să te ajute să devi și mai puternică decât ești 😊.

Multă vreme, femeile au fost considerate cele mai slabe dintre sexe doar pentru că toată lumea crede că suntem întotdeauna emoționați și extrem de expresivi. Alții chiar cred că nu avem capacitatea de a ne controla gândurile și modul în care reacționăm la diferite lucruri și situații care ne ies în cale.

Deși aceste stereotipuri au baza lor realistă (dar învechită), ele nu definesc cu adevărat ce înseamnă de fapt să fii femeie și modul în care aceste caracteristici unice ale stăpânirii emoționale pot fi folosite cu experiență ca o armă pentru a supraviețui vieții și a triumfa asupra oricărei provocări. aruncă în noi.

Forța emoțională și mentală sunt ceea ce le face pe femei mai puternice și mai adaptabile la orice mediu, dar nu toată lumea a avut norocul să învețe abilitățile care pot fi valorificate din aceste puncte forte unice.

Dacă ești femeie sau dacă ai o femeie în viața ta la care îți pasă, acest articol va fi extrem de util în descoperirea atuurilor ascunse de care poate beneficia fiecare membru al feminității. Lăsați aceste sfaturi încurajatoare despre cum să fii o femeie puternică din punct de vedere emoțional și mental să-ți schimbe viața pentru totdeauna.

1. Mai întâi, identifică-ți punctele slabe și învață din ele.

Amintește-ți că ești slab nu pentru că ești o femeie, ci pentru că ești doar o ființă umană – la fel ca toți ceilalți. Poți învăța multe din slăbiciunile tale și, în loc să te întristezi din cauza lucrurilor pe care nu le poți face, folosește-le ca trepte spre a te cunoaște mai bine. Cunoașterea profundă a sinelui îți poate oferi o mai bună înțelegere a ceea ce trebuie să schimbați și să creșteți ca individ.

2. Nu lăsa niciodată stereotipurile să-ți sfărâme spiritul.

Femeile au fost considerate slabe și inferioare bărbaților, dar aceste stereotipuri sunt doar etichete și nu te pot împiedica să-ți atingi obiectivele – decât dacă le lași. Ca femei, avem o mai bună înțelegere a noastră pentru că suntem mai în contact cu emoțiile noastre. După cum am menționat anterior, această autocunoaștere exclusivă poate fi de ajutor în îmbunătățirea mai multor aspecte ale noastre din punct de vedere mental și psihologic.

3. Preia controlul asupra vieții tale și fii orice ai nevoie să fii.

Nu-i lăsa pe alții să vorbească în numele tău și nu-i lăsa niciodată să decidă ce meriți. Stabilește-ți propriile standarde și fii încrezător în sfidarea așteptărilor nedrepte. De exemplu, rolul tău într-o relație romantică nu ar trebui să se limiteze. Poți fi un partener puternic din punct de vedere emoțional, care poate fi acolo pentru celălalt atunci când vremurile sunt grele, sau poți fi cavalerul în armură strălucitoare care poate speria monștrii de sub propriul tău pat.

Descpăeră și 6 modalități prin care poți reduce anxietatea și să fii mai calm

4. Realizează că nimic nu este prea ambițios dacă faci tot ce poți.

Unul dintre obiceiurile pe care orice femeie le poate face pentru a fi puternică din punct de vedere mental și emoțional este să se concentreze pe un mod de gândire mai pozitiv, mai ales atunci când încearcă să atingă un obiectiv aparent imposibil. Dacă cineva îți va spune că ești prea ambițios, atunci dovedește-i că greșește și lasă succesul tău să vorbească.

5. Așteaptă-te ca dragostea și prietenia să te rănească uneori.

Și femeile puternice plâng – și este în regulă. Relațiile cu alți oameni pot răni uneori, dar a fi o femeie puternică nu înseamnă că nu ar trebui să lași garda jos și să plângi. Trebuie să oferi ceea ce îți cere emoția și, făcând asta, te înveți să fii mai familiar, să fii rezistent – ​​și, în cele din urmă, să fii mai puternic data viitoare când te confrunți cu circumstanțe similare.

6. Nu trebuie să fii puternică tot timpul.

În raport cu secțiunea anterioară, o femeie puternică emoțional nu trebuie să fie tot timpul dură. Este în regulă să-ți scoți armura și să-ți odihnești sabia. Toată lumea merită o pauză de la luptă și de la supraviețuirea bătăliilor zilnice. Forța emoțională și mentală poate fi învățată acceptându-ți propria vulnerabilitate ca persoană și ca femeie.

7. Renunță când știi că nu merită.

Nu e nicio rușine să renunți, mai ales dacă lupți pentru ceva care nu merită cu adevărat lupta. De exemplu, este în regulă să renunți la un efort care îți provoacă mai mult rău decât bine. Un alt exemplu este atunci când ai încercat să repari o relație și, în loc să te faci să te simți fericit simți de fapt opusul. Să ai puterea să renunți.

8. Nu-i lăsa pe alții să te numească slab doar pentru că ești femeie.

Femeile au fost întotdeauna descrise ca victime și persoane slabe care nu sunt capabile să se apere singure, dar popularitatea femeilor puternice în lumea modernă a făcut aceste stereotipuri ridicole și depășite. La fel ca ei, aveți puterea de a redefini aceste etichete care au limitat femeile de pretutindeni să fie cele mai bune versiuni ale lor. Fii mândru și depășește granițele.

9. Fii bun cu tine însuți pentru că meriți asta.

Nu pune prea multă presiune asupra ta doar pentru a dovedi că alții se înșală. Fă-ți timp și fă lucrurile în ritmul tău, fără să-ți pese de ce așteaptă alții de la tine. A fi amabil cu tine te va ajuta să obții o stare emoțională mai stabilă și sănătoasă, care îți poate îmbunătăți bunăstarea generală. În plus, învață să te ierți de fiecare dată când eșuezi la ceva.

10. Refuză să fii redusă la tăcere.

Exprimă-ți gândurile și fii mai încrezător în ceea ce ai de spus. Majoritatea oamenilor cred că femeile sunt creaturi emotive incapabile să-și controleze gândurile, dar adevărul este că noi suntem experții în înțelegerea altora, mai ales la un nivel mai profund. În același timp, o astfel de capacitate de a fi în contact cu emoțiile noastre ne permite să ne gândim la modalități mai bune și mai realiste de a aborda viața și încercările care vin odată cu trăirea.

Există diferite moduri de a defini o „femeie puternică” și chiar dacă este adevărat că suntem adesea descrise ca ființe mai emoționale și mai expresive în comparație cu bărbații, această definiție nu trebuie să decidă cum ar trebui să ne trăim viața.