Cum poți să citești câte cărți îți dorești

sursă foto: pexels.com

Ai amintiri frumoase despre momentele din copilărie când citeai ore întregi? Cititul în clasă au însemnat o „zi specială” pentru lectură, un răsfăț cu adevărat special în trecutul nu atât de îndepărtat. Ai ajuns în punctul în care te-ntrebi vum ai putea să citești câte cărți îți dorești însă lipsa de timp te împiedică?

Avansând rapid până astăzi și probabil că ai un raft plin cu cărți pe care poate le-ai început, dar nu ai trecut niciodată de primul capitol. În lumea noastră rapidă a smartphone-urilor, capacitatea de atenție a omului este, de fapt, în scădere. Iar exigențele maturității pot însemna că ultimul lucru pentru care credem că avem timp este să citim o carte.

Cu toate acestea, datorită tehnologiei, există modalități inovatoare de a crește numărul total de cărți consumate, redefinind modul în care citim. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să rescrii relația cu cărțile.

Ascultă cărți audio

Citirea unei cărți este o sarcină activă; nu poți face nimic altceva în timp ce citești. Cu toate acestea, ascultarea unei cărți audio este mai pasivă, așa că varianta de cărți audio îți permit să faci mai multe sarcini în timp ce asculți. Poți conduce, găti, face curățenie sau mișcare în timp ce o carte audio îți ține companie. Unii oameni învață vizual, în timp ce alții pot învăța auditiv. Acest tip de cărți de obicei este contra-cost însă pot fi accesibile și în mod gratuit.

Un alt sfat pro – ia în considerare să asculți cărțile audio cu o viteză de 1,5x. Ritmul rapid al narațiunii poate dezbina, unii îl iubesc, iar alții îl urăsc. Cu toate acestea, dacă te adaptezi la viteze mai mari de narațiune, îți vei termina cărțile mai repede și vei avea mai mult timp pentru a trece la următoarea.

Poate fi o activitate socială

În cele din urmă, o modalitate excelentă de a te asigura că citești mai multe cărți este să ai configurată responsabilitatea socială. Goodreads îți permite să urmărești cărțile pe care dorești să le citești, pe care le citești în prezent și pe care le-ai finalizat. Poți scrie recenzii ale cărților pe care le-ai parcurs și poți fi informat de recenziile altor cititori înainte de a începe o nouă carte.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă health coach-ul Mario Popescu

Sincronizează Goodreads cu lista de contacte pentru a vedea ce cărți citesc prietenii tăi. De asemenea, poți configura o provocare de lectură pentru a finaliza un anumit număr de cărți într-un anumit interval de timp și, dacă esti o persoană competitivă, poți descoperi că succesul provocării de lectură a prietenilor dvs. este suficient pentru a te motiva să finalizezi cărțile pe care le-ai început.

Și, desigur, nu putem uita clubul de carte de modă veche!

Într-o lume în care oamenii simt o izolare socială crescută, un club de carte oferă ceva cu adevărat special. Acționând ca un salon de gândire modern, conversațiile din clubul de carte pot stârni un dialog semnificativ și pot aprofunda relațiile. Ele oferă o rețea de prieteni cu care știi că vei ajunge să te conectezi cu o cadență obișnuită. Cluburile de carte oferă, de asemenea, responsabilitate pentru a te asigura că finalizezi cărțile pe care le-ai început.

Într-o lume a videoclipurilor TikTok cu mișcare rapidă și a nenumărate tweet-uri scurte, poate că o carte scrisă elocvent, savurată încet cu un grup de prieteni dragi, poate oferi mult mai mult decât ar putea orice aplicație de socializare.