Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă health coach-ul Mario Popescu

După o săptămână încărcată și grea, finalul ei ne oferă ocazia de a ne reconecta cu noi înșine și de a ne antrena intelectual într-un mod plăcut nouă.

Cititul este o terapie a minții și a sufletului, iar astăzi vă prezentăm o serie de cărți care l-au motivat și care i-au schimbat percepția asupra modului de a trăi lui Mario Popescu.

Indiferent de durata weekend-ului tău, încearcă să-ți rezervi fie și câteva minute doar ție în care să să răsfoiești o carte. Descoperă recomandările health coach-ului Mario Popescu și completează-ți planurile de lectură pentru acest weekend.

James Clear – „Atomic Habits”

Una dintre cărțile care i-au schimbat viziunea lui Mario Popescu este cea a lui James Clear pe care îl numește: „Avocatul adoptării unor obiceiuri bune prin metoda adoptării 1% în fiecare zi, dar care într-un an de zile înseamna enorm!”, potrivit spuselor sale în cadrul podcastului Fain&Simplu.

James Clear, unul dintre cei mai importanți experți din lume în formarea obiceiurilor, dezvăluie în această carte strategii practice care te vor învăța exact cum să îți formezi obiceiuri bune, să le înlături pe cele rele și să stăpânești micile comportamente care duc la rezultate remarcabile.

Robert Greene – „Măiestrie”

„O carte care m-a ajutat foarte mult și în alegerea carierei.  Vorbește exact despre a ne alege vocația. Am citit cartea într-un moment în care am ajuns pe drumul ăsta, dar m-am identificat cu ceea ce spunea și anume că vocația – pentru cei care nu știu ce să facă încă- universul ăsta are niște pârghii prin care ne indică ce trebuie să alegem și ce va urma să facem în viața asta”, povestește Mario Popescu.

 Pe tot globul, oamenii se confruntă cu aceeași problemă – suntem forțați să ne conformăm regulilor societății dacă vrem să reușim. Pentru a ne vedea unicitatea exprimată în realizările noastre, trebuie mai întâi să învățăm regulile – și apoi cum să le schimbăm complet. Cartea se bazează pe strategiile prezentate în Cele 48 de legi ale puterii pentru a oferi un ghid practic spre măreție – și despre cum să începi să trăiești după propriile reguli.

Citește și: Cum să-ți construiești încrederea de sine pentru atingerea obiectivelor

Yuval Noah Harari – „21 de lecții pentru secolul XXI”

Cartea 21 de Lecții Pentru Secolul XXI, scrisă de Yuval Noah Harari, explorează provocările prezentului speciei umane.

Volumul pleacă de la premisa că, în general, nu suntem capabili să înţelegem lumea în care trăim şi reuşeşte să identifice problemele cheie cu care se confruntă azi omenirea, să investigheze cauze, să ofere interpretări inedite, să propună soluţii, să lase deschise întrebări şi posibilităţi.

Concluzie

Bucură-te de pauzele active în cel mai plăcut mod căci, așa cum spune și Mario Popescu în podcastul Fain&Simplu, dacă în fiecare zi din viața ta vei schimba 1% din obiceiuri, la final de an vei fi mai aproape de îndeplinirea obiectivelor tale.

Ce îți propunem astăzi este să lași departe gustarea pregătită, să îți bei cafeaua fără zahăr și să asculți un health coach veritabil în dialog cu Mihai Morar, el însuși un exemplu de urmat privind stilul de viață sănătos. Un dialog care îți poate schimba viață.