5 ARHETIPURI FEMININE de care merită să știi

5 ARHETIPURI FEMININE de care merită să știi

De-a lungul istoriei, femeile au fost fascinante prin complexitatea și diversitatea lor. Ele au inspirat artă, literatură și mitologie, fiind adesea descrise prin arhetipuri – modele universale care ne ghidează comportamentul și ne influențează personalitatea. Dacă vrei să știi care sunt principalele cinci arhetipuri feminine și să-ți identifici propriul arhetip spre a-ți atinge potențialul maxim, rămâi cu noi până la final.

5 ARHETIPURI FEMININE de care merită să știi

Există diverse perspective asupra arhetipurilor feminine, noi însă le vom prezenta pe cele mai importante cinci, inspirați de conversația Suadei Agahi cu Mihai Morar de la conferința Fain & Simplu x Oradea.

Ele (arhetipurile feminine) sunt foarte multe, eu le-am redus la cinci folosindu-mă de acest concept taoisit, prin aceste cinci elemente.” – Suada Agachi

Așadar, iată un sumar al celor mai importante 5 arhetipuri feminine:

Femeia apă

Femeia călătoare, liberă, care aparține elementului apă. Genul de femeie liberă, dar care nu adoră libertinajul. Cea căreia nu-i place să se lege de absolut nimic, așa cum curge o apă și un râu și un ocean are adâncuri, are secrete, are trăiri, are multe amintiri acolo.” – Suada Agachi

  • Emoțională și intuitivă: Femeia Apă este profund conectată cu sentimentele sale și cu cele ale celorlalți. Are o abilitate naturală de a empatiza și de a oferi sprijin emoțional. Este sensibilă la nevoile celor din jur și are o intuiție puternică care o ghidează în luarea deciziilor.
  • Creativă și fluidă: Femeia Apă este o sursă inepuizabilă de creativitate. Abordarea sa fluidă a vieții o face adaptabilă și flexibilă. Este atrasă de artă, muzică și alte forme de exprimare emoțională.
  • Provocări: Femeia Apă poate fi uneori copleșită de emoțiile sale și poate avea dificultăți în a-și stabili limite. De asemenea, poate fi predispusă la schimbări de dispoziție și la melancolie.

Femeia lemn

Al doilea arhetip ar fi femeia aceea care are viziuni. Adică vreau să ajung acolo, vreau să fac carieră, vreau să revoluționez, vreau să inventez un nou medicament, vreau să fac ceva pentru umanitate. Se numește femeia de carieră, astăzi, dar au fost dintotdeauna aceste femei care au vrut să împingă limitele.” – Suada Agachi

  • Crescută și adaptabilă: Femeia Lemn este ca un copac puternic, mereu în creștere și evoluție. Este adaptabilă la schimbare și are o abilitate naturală de a depăși obstacolele. Este orientată spre obiective și are o dorință puternică de a-și atinge potențialul maxim.
  • Compasiune și generozitate: Femeia Lemn are o inimă caldă și compasiune pentru cei din jur. Este generoasă cu timpul și resursele sale și este mereu gata să ofere o mână de ajutor.
  • Provocări: Femeia Lemn poate fi uneori prea exigentă cu ea însăși și cu ceilalți. De asemenea, poate fi predispusă la indecizie și la lipsa de încredere în sine.

Femeia foc

E femeia aceea spectacol. Femeia care atunci când apare undeva știți vorba aceea, când ai luminat o încăpere, când ai intrat sau când ai ieșit din ea? Cam așa e femeia aceasta. Are un fel de a fi foarte viu.“- Suada Agachi

  • Pasiune și entuziasm: Femeia Foc este o flacără arzătoare, plină de pasiune și entuziasm pentru viață. Este energică, dinamică și are o dorință puternică de a experimenta tot ce are de oferit lumea. Este o sursă de inspirație pentru cei din jur și îi motivează să își urmeze visurile.
  • Curajoasă și independentă: Femeia Foc nu se teme să își asume riscuri și să lupte pentru ceea ce crede. Este independentă și nu se lasă influențată de opiniile altora.
  • Provocări: Femeia Foc poate fi uneori impulsivă și poate lua decizii pripite. De asemenea, poate fi predispusă la conflicte și la dificultăți în menținerea relațiilor durabile.

Femeia pământ

“E aceea femeie care are manifestarea de tip mamă. Îngrijește, are copii, dacă nu are copii, are animale, gătește, stă acasă, îți crează confortul. Te simți acasă cu ea. Dar e și femeia care poate să sufoce în același timp.“- Suada Agachi

  • Stabilă și practică: Femeia Pământ este ca pământul ferm, stabilă și practică. Are o perspectivă realistă asupra vieții și este o sursă de sprijin și siguranță pentru cei din jur. Este organizată, eficientă și are o abilitate naturală de a rezolva problemele.
  • Grijulie și devotată: Femeia Pământ este o prietenă și o familie loială și devotată. Are grijă de cei dragi și pune nevoile lor mai presus de propriile sale.
  • Provocări: Femeia Pământ poate fi uneori prea rigidă și încăpățânată. De asemenea, poate fi predispusă la lipsa de spontaneitate și la dificultăți în a se exprima din punct de vedere emoțional.

Femeia metal

Femeia diamant sau femeia prețioasă, acest gen de femeie care s-a autodesăvârșit. Aici apar acele femei care spun: eu n-am nevoie de niciun bărbat, mă descurc singură, n-am nevoie de nimeni și nimic.” – Suada Agachi

  • Puternică și independentă: Femeia Diamant este dură ca un diamant, puternică și independentă. Are o încredere puternică în sine și nu se teme să își croiască propriul drum în viață. Este o lideră naturală și are o prezență magnetică care îi inspiră pe ceilalți.
  • Înțeleaptă și autentică: Femeia Diamant are o înțelepciune profundă și o capacitate de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă clară. Este autentică și își exprimă adevăratul sine fără teamă de judecată.
  • Provocări: Femeia Diamant poate fi uneori prea dură cu ea însăși și cu ceilalți. De asemenea, poate fi predispusă la izolare și la dificultăți în a-și arăta vulnerabilitatea.

Dacă ești curios să afli mai multe despre aceste arhetipuri feminine, în termeni faini și simpli, urmărești episodul 193 din Fain & Simplu Podcast.

Important de reținut despre cele 5 arhetipuri feminine:

  • Toate femeile au o combinație unică a acestor arhetipuri.
  • Nu există un arhetip “bun” sau “rău”.
  • Fiecare arhetip are puncte forte și puncte slabe.
  • Armonia constă în a ne accepta toate aspectele feminității noastre și a le integra echilibrat.

Arhetipurile feminine sunt o sursă bogată de cunoaștere de sine și putere interioară. Descoperindu-le și lucrând cu ele, ne putem elibera de limitările impuse de societate și ne putem crea o viață autentică și împlinită.