4 tehnici pentru a-ți crește puterea intuiției

sursă foto: unsplash.com

Se presupune că intuiția este fie ceva cu care te-ai născut, fie nu o ai. Oamenii pot avea încredere în intuiția lor sau pot ignora intuiția lor, dar puțini încearcă să-și crească în mod intenționat intuiția. Nu omite însă un lucru: puterea intuiției este importantă în viața noastră.

Cu toate acestea, ca orice abilitate, ascultarea intuiției este posibilă cu concentrare și exerciții mentale. Iată câteva modalități de a-ți crește puterea intuiției.

1. Scoate-ți intuiția la un drive test

Ieși la drum și lasă-ți „nasul să te conducă”. Opriți GPS-ul, bucură-te în mod proactiv de faptul că poți descoperi locuri noi prin care poate nu ai trecut niciodată. Dă-ți permisiunea să vezi pur și simplu unde ajungi.

Îți atrage atenția o cafenea sau o atracție de pe marginea drumului? Oprește-te și vezi dacă intuiția ta are ceva să-ți arate.

Cu toate că poate vei simți subit nevoia de a reveni la drumul tău obișnuit, a permite busolei tale interne șansa de a te ghida este un exercițiu grozav de credință pentru a-ți crește puterea intuiției.

Descoperă și de ce ne pierdem intuiția și cum o putem recupera

2. Desenează zilnic o carte de tarot

Te-ai întreba ce legătură au cărțile de tarot cu puterea intuiției? Cărțile de tarot sunt incredibil de greșit înțelese. Pentru cei care sunt sceptici cu privire la psihici și instrumentele psihice, cărțile de tarot pot părea complet frivole. Cu toate acestea, v-am încuraja să le priviți dintr-o perspectivă alternativă.

Cărțile de tarot au apărut în Italia în anii 1430 și au fost inițial folosite pentru a juca pur și simplu jocuri de cărți. Sunt foarte asemănătoare cu un pachet modern de cărți de joc standard. Acestea conțin imagini care au fost probabil foarte simple pentru comunitatea locală italiană, la fel ca și cum înțelegem rapid cu toții exact ce înseamnă un anumit emoji sau meme.

De-a lungul timpului, sensul cultural al imaginilor s-a pierdut, iar acum putem pontifica pentru a încerca să găsim acel sens pierdut.

Desenați o carte de tarot și alocați timp pentru a încerca să-ți dai seama ce poate însemna această imagine misterioasă în viața ta. Poți face referire la un ghid de tarot pentru interpretarea „standard”, dar simte-te liber să lași pur și simplu intuiția să umple misterul de la sine. Chiar nu contează dacă ai dreptate sau nu. Făcându-ți timp pentru a-ți asculta pur și simplu intuiția în timp ce te uiți la o carte de tarot, îți întărești capacitatea de a-ți auzi intuiția în orice situație.

3. Induce-ți autohipnoza făcând mișcări repetitive

Îți amintești când erai copil și erai prins să faci același sunet sau mișcare ciudat din nou și din nou? Acest comportament universal pe care copiii îl manifestă pare să servească unui scop; este calmant și îi permite copilului să se aventureze într-un loc interior.

Copiii își induc autohipnoza prin repetare. Pe măsură ce îmbătrânim, devenim stânjeniți de acest comportament fără sens și trecem peste orice dorință pe care o avem de a intra în această stare mentală.

Permite-ți șansa de a ieși din tipare. Anumite cursuri de fitness de grup îți vor permite să te miști și să scoți sunete într-un mod jucăuș. De asemenea, să fii prins în mișcare și să cânți la muzică live te poate aduce în această stare. Caută această euforie și fii intenționat să simți ceea ce experimentezi în această stare hipnotică alterată.

Când devii prieten cu această parte a creierului tău, poate începe să ofere perspective care nu sunt întotdeauna evidente.

4. Descoperă Metoda MacGyver pentru puterea intuiției

În fiecare episod, Agnus MacGyver s-a trezit într-o situație aparent inevitabilă, dar, în ultimul moment, avea să găsească o soluție genială folosind cuțitul său elvețian, banda adezivă, agrafe de hârtie sau o mulțime de alte articole obișnuite. Cererea de a fi în mod constant inteligent a căzut destul de mult asupra creatorului emisiunii, Lee Zlotoff, în timp ce scria scenarii. Zlotoff a dezvoltat un sistem pe care l-a numit „Metoda MacGyver” pentru a-l ajuta să-și găsească momentele de scris eureka.

Când se confrunta cu blocul scriitorilor, Zlotoff mergea într-o călătorie lungă cu mașina sau făcea duș. Se pare că, fără greș, tocmai atunci avea să vină cu o intrigă genială. De-a lungul timpului, și-a dat seama că, atunci când și-a distras mintea conștientă cu o sarcină ușoară precum conducerea, a permis minții sale subconștiente oportunitatea de a se pune la muncă pentru a găsi soluții.

Zlotoff explică că „studiile arată că subconștientul [mintea] ta este între 500.000 și 200 de milioane de ori mai puternică decât [mintea] ta conștientă”.

Creierul tău subconștient este, de asemenea, foarte creativ, nu este deranjat de logică sau rațiune.

Concluzie

Așadar, puneți o întrebare subconștientului și apoi lasă-l să găsească o soluție la problema ta. Distrage-ți atenția cu un puzzle, yoga, un desen sau altceva umilitor și simplu care va necesita atenția minții tale conștiente. Apoi, verificați din nou cu subconștientul pentru a vedea dacă a găsit o perspectivă creativă care nu a fost inițial evidentă.

Aceasta este o formulă simplă pentru a permite intuiției tale șansa de a ieși și de a se face cunoscută. Momentele tale „aha” sunt chiar după colț.