Organizarea unei cine romantice – mic ghid practic (și neconvențional)

sursă foto: Unsplash

Fie că se apropie un moment important din viața partenerului de viață, că sărbătoriți aniversarea relației sau că, pur și simplu, vrei să-i faci o surpriză, o cină romantică, de care să vă bucurați în tihnă și pe parcursul căreia să stați la povești, este un bun prilej de a vă conecta emoțional, dar și de a vă deconecta de la grijile din ultima vreme, în cazul în care amândoi ați avut o perioadă mai aglomerată. 

Dacă este pentru prima dată când te gândești să-i faci o astfel de surpriză partenerului/partenerei, probabil că ai nevoie de puțină îndrumare. 

Deși nu există o rețetă standard pentru organizarea unei cine de vis, pregătirea acesteia depinzând și de preferințele cuplului, îți punem la dispoziție un mic ghid practic pentru organizarea unei cine romantice. Atenție: nu-ți vom prezenta nici rețete la care poți apela, nici nu-ți vom spune cum să decorezi livingul. Ai libertate deplină de a alege și de a pregăti un moment care să fie, până la urmă, în armonie cu relația voastră.

Etape esențiale pentru organizarea unei cine romantice

Alegerea locului de desfășurare a evenimentului 

Cea mai simplă variantă este să organizezi cina romantică acasă: fie în living, fie pe balcon sau, dacă locuiți la casă, în grădină.

Sigur, ideea de „romantism” diferă de la un cuplu la altul, astfel că pentru tine și partenerul tău/partenera ta poate fi grozavă chiar și o cină relaxată, servită în pat, dormitor, care să continue cu micul dejun delicios de a doua zi. 

Într-adevăr, mâncatul în pat nu este recomandat, dar hei, până la urmă este o excepție cu totul și cu totul specială, prin care împărtășiți un moment intim. 🙂

Pe de altă parte, dacă simți nevoia să schimbi peisajul și crezi că o mică escapadă i-ar prinde bine și celuilalt, poți organiza cina în natură: poate pe malul mării, într-un weekend, iar cu ocazia aceasta vă delectați mai mult. S-ar putea să te ajute, în acest sens, ghidul pentru organizarea unui picnic reușit.

Pregătirea mâncărurilor

Așa cum ți-am spus de la început, nu-ți vom spune ce rețete merită să încerci. Tu îi cunoști cel mai bine preferințele culinare și eventualele restricții alimentare ale partenerului/partenerei. Ține cont de acestea atunci când te gândești ce să prepari sau să comanzi, dacă simți că nu prea-ți găsești locul în complexul univers al bucătăriei. 

Dacă vrei totuși să gătești tu, însă nu ai prea multă experiență, sfatul nostru este să mizezi pe rețete simple, perfecte pentru începători. Internetul oferă o mulțime de resurse valoroase, așa că s-ar putea să te surprindă câte și ce mâncăruri grozave poți găti în doar câteva zeci de minute, cu un număr relativ redus de ingrediente.

Până la urmă, pentru a vă răsfăța papilele și sufletele, nu e musai să pregătești sau să comanzi ceva ultracomplicat sau sofisticat. 

Adaptarea ideii de „romantism” la relația voastră

Dacă tot cauți idei de decor pentru o cină romantică acasă, iar cele pe care ți le găsești ți se par atractive, dar parcă nu tocmai potrivite pentru voi, îndrăznește să le reinterpretezi și să le adaptezi conform… ideii voastre de romantism. 

Poate că pentru voi, cina romantică perfectă este aceea în care stați în pijamale, vă bucurați de o masă delicioasă, apoi vă relaxați la povești pe balcon sau cu un serial bun, pe care voiați de ceva vreme să-l începeți.

Pe de altă parte, dacă sunteți firi dinamice, poate că o cină romantică perfectă are loc undeva în natură, în inima munților – astfel, e și un prilej de a organiza o miniexcursie în weekend sau, dacă aveți program flexibil, chiar și-n timpul săptămânii.

Cina romantică nu e musai cu trandafiri, lumânări parfumate și ținute elegante, la patru ace. Sigur, poate fi și așa, dacă simți că vi se potrivește. Dar la fel de bine poate fi și pe balconul apartamentului, îmbrăcați relaxați, cu melodia voastră preferată pe fundal. Nu există reguli, nu există limite, așa că adaptează ideea de romantism după bunul plac și în funcție de ce crezi că i-ar fura un zâmbet partenerului/partenerei.

Gând de final

După cum poți vedea, noi n-am venit cu o serie de sfaturi pe care să le urmezi întocmai. Ghidul acesta pentru organizarea unei cine romantice este cât se poate de flexibil, așa că personalizează-l după cum simți și după ceea ce vi se potrivește ție și partenerului/partenerei. 

În plus, ține cont de faptul că cina romantică perfectă pentru voi și relația voastră nu e musai să fie instagramabilă și nici nu e musai să aibă loc cu o ocazie anume. Bucurați-vă de momentele de tihnă împreună zi de zi, inclusiv într-o seară oarecare de miercuri sau luni. 

Adelina Bălan