Fain & Simplu x Opera, Ediția II – Să fii IUBITĂ ca o coloană INFINITĂ

Descoperă magia evenimentului Fain & Simplu x Opera Națională București, ediția a II-a

Fain & Simplu x Opera, Ediția II - Să fii IUBITĂ ca o coloană INFINITĂ

Cea mai mare conferință Fain & Simplu de până acum, a adunat oameni din toate colțurile țării și din afara ei pentru un maraton al transformării totale.

În fabuloasa clădire a Operei Naționale din București, 1.000 de oameni și-au început propria călătorie transformatoare sub aura celei mai importante emoții dintre toate – IUBIREA, ghidați fiind de remarcabilii invitați ai lui Mihai Morar: Paul Olteanu, Dan Oros, Magor Csibi și Teodora Mețiu.

Fain & Simplu x Opera, Ediția II - Să fii IUBITĂ ca o coloană INFINITĂ

De altfel, dacă am sumariza întâlnirea din 25 mai, îndemnul la iubire de sine și de aproape, ar putea fi suficient. Altminteri:

Fain & Simplu x Opera, Ediția II: prima sesiune

Dan Oros, unul dintre cei mai buni manageri din România

Dan Oros, unul dintre cei mai buni manageri din România

Dan a pus IUBIREA față de trup într-o lumină aparte, vorbind despre longevitate așa cum puțini reușesc să o facă. Folosindu-se de propriul exemplu, povestind despre experimentul de longevitate început de curând, Dan a reușit să îndrepte atenția (și postura) fiecărui om din sală spre grija față de miracolul care ne servește zi de zi.

Conștient fiind de abundența informației și mai cu seamă de faptul că aceasta a ajuns să se contrazică, derutând oamenii și oprindu-i astfel din a acționa, Dan a îndemnat la atenție către principiile de bază.

De ce anume are nevoie corpul pentru a funcționa la capacitate maximă, indiferent de vârstă? Somn și Nutriție. Acesta a spus că prioritizând alimentația echilibrată și somnul de calitate putem opri îmbătrânirea și face pași spre o viață mai faină și longevivă.

Fain & Simplu x Opera, Ediția II: a doua sesiune

Magor Csibi, expert în leadership și cultură organizațională

Magor Csibi, expert în leadership și cultură organizațională Fain & Simplu x Opera, Ediția II - Să fii IUBITĂ ca o coloană INFINITĂ

Spre deosebire de alte întâlniri, cea de-a doua conversație a serii a urmat fără pauză. Magor a urcat pe scenă și a creionat principiile muncii cu IUBIRE. Pornind de la o întrebare simplă:

Tu când ai sărbătorit ultima dată un succes?”

Magor a tras un semnal de alarmă față de modul în care ne raportăm la performanțele noastre. „O problemă actuală e aceea că învățăm cum să obținem succesul, dar nu știm să ne bucurăm de el.” Uităm să celebrăm reușitele, le normalizăm și astfel pierdem sensul muncii.

În plus, Magor punctează și vulnerabilitatea ca pilon în munca cu sens: „Vulnerabilitatea înseamnă conexiune. Oamenii nu primesc ajutor, pentru că nu cer ajutor.” În loc să fim ignoranți cu propriile trăiri la locul de muncă, Magor ne îndeamnă să le exprimăm cu blândețe.

Aici intervine rolul crucial al liderilor: „Dacă vrem rezultate e necesar să lucrăm la claritate.” Un lider bun e cel care ascultă, nu e concentrat pe ego, ține cont de siguranța psihologică a celoralți, construiește visuri și oameni, nu cifre: „Cât de fain e să construim împreună oameni și să-i facem să se simtă mari!”

Fain & Simplu x Opera, Ediția II: a treia sesiune

Paul Olteanu, Fondatorul Mind Architect

Paul Olteanu, Fondatorul Mind Architect Fain & Simplu x Opera, Ediția II - Să fii IUBITĂ ca o coloană INFINITĂ

După pauza de socializare, unde comunitatea s-a putut conecta față în față, Paul a urcat pe scenă și a vorbit în premieră despre anul lui sabatic și regăsirea de sine.

Acesta a fost ca o carte deschisă, povestind cu vulnerabilitate despre cel mai greu an din viața lui, marcat de încheierea unei relații de 10 ani și alte situații dificile. De aici pauza venită de nevoie, nu de voie; sintetizată în întrebarea:

Cine a trebuit să devin, ca să obțin ceea ce credeam că îmi doresc?”

În ciuda oceanului de tristețe în care s-a cufundat, Paul a mărturisit de asemenea că simte recunoștință față de trecut. Fără acel an, nu ar fi reușit să se întoarcă la sine și să se elibereze de sindromul salvatorului care-l seca de energie.

Surprinzător pentru toată lumea, soluția nu a venit din minte. Deși cunoașterea pentru care s-a făcut cunoscut i-a fost sprijin în momentele de criză, tratament i-a fost IUBIREA.

La finalul celui mai greu an din viața mea, sentimentul care m-a salvat e cel de iubire. Să fii iubit pentru ceea ce ești.” Iar acesta a fost și îndemnul său de final: să ne iubim și să iubim cu adevărat.

VEZI AICI ÎNTREAGA CONVERSAȚIE.

Fain & Simplu x Opera, Ediția II: a patra sesiune

Teodora Mețiu, unul dintre cei mai buni traineri în public speaking și unul dintre cei mai buni specialiști în citirea vocilor

Teodora Mețiu, unul dintre cei mai buni traineri în public speaking și unul dintre cei mai buni specialiști în citirea vocilor

Fain & Simplu x Opera a fost primul contact al Teodorei cu publicul Fain & Simplu. Întâlnirea a fost savuroasă, plină de râsete și momente de “Aha!”.

Ea a adus tuturor celor prezenți o schimbare majoră de perspectivă: gândul de a vorbi nu aduce doar frică, există o mulțime de alte emoții care vin la pachet, iar până la final, s-a asigurat că toate vor primi de acum înainte atenția cuvenită. „Să te joci cu emoțiile, nu să te lupți cu ele. Dacă ai emoții, bucură-te”.

În plus, aceasta a dat glas celor mai faine tehnici despre cum să îmbrăcăm vocea în IUBIRE pentru a ne îmbunătăți relațiile personale și profesionale, dar și a ne face auziți cu adevăratSă ne îndrăgostim de ideile pe care vrem să le spunem și atunci ele vor fi auzite”.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de Q&A comună. În premieră pentru conferințele Fain & Simplu, toți invitații au urcat la final pe scenă și au răspuns întrebărilor adresate de comunitate. Aceasta a fost urmată de ropote de aplauze ce-au vibrat IUBIRE. Emoția care unește și îndeamnă la un trai mai fain & simplu.

Mădălina Costache

Vrei să vii la următoarea întâlnire a comunității Fain & Simplu?