8 sfaturi pentru relații la distanță. Cum le faci să funcționeze

sursă foto: pixabay.com

În epoca tehnologiei, poate părea că menținerea unei relații la distanță ar fi mai ușoară că niciodată.

S-au dus vremurile în care se plăteau tarife mari pentru apelurile la distanță. Nu mai trebuie că cineva dintr-o relație la distanță să-și pună toate speranțele în livrarea corespondenței. Nici măcar nu mai suntem în zilele în care trebuie să așteptăm că persoană iubita să aibă acces la un computer pentru a verifică e-mailul: răspunsurile instantanee sunt parte din rutină noastră.

Cu toate astea, tehnologia nu poate compensa totul atunci când vine vorba de relațiile la distanță.  Lipsa proximității fizice regulate pare să facă în continuare multe relații la distanță la fel de dure din punct de vedere emoțional.

Ce sunt relațiile la distanță

O relație la distanță este o relație de dragoste între parteneri care sunt separați geografic unul de altul. Aceștia se confruntă cu separarea geografică și lipsa contactului fizic. Relațiile la distanță sunt deosebit de răspândite în rândul studenților, constituind 25% până la 50% din toate relațiile.

Cât timp poți menține o relație la distanță

În timp ce durata medie a unei relații este de aproximativ 7,3 ani, un studiu german a demonstrat că relațiile la distanță tind să dureze mai puțîn de trei ani.

Și, cu toate că relațiile la distanță ar putea fi mai stabile, datorită unor factori precum o mai bună comunicare și amintiri pozitive, o treime dintre cupluri s-au despărțit în trei luni după ce s-au reunit și s-au stabilit împreună.

Relațiile la distanță pot fi o provocare, dar tehnologia modernă poate ajută la construirea de legături mai puternice în cadrul unui parteneriat – sau poate ajută la destrămarea acestora. Site-urile de rețele sociale sunt folosite mai frecvent de cei care au relații la distanță. Pe măsură ce acestea devin mai comune și continuă să treacă barieră timpului, devine din ce în ce mai valoros să înțelegem rolul pe care îl joacă tehnologia în consolidarea sau deteriorarea unei relații romantice.

Deci cât ar putea dura o relație la distanță? Cu instrumentele potrivite și mentalitatea potrivită, o relație la distanță ar putea ajunge să se transforme într-o poveste de dragoste pentru întreagă viață. Asta dacă tu și partenerul tău lucrați pentru a o cultiva.

Sfaturi pentru a ține vie flacăra iubirii, chiar dacă ești departe de partener

Tehnologia este cel mai bun prieten al vostru

Relațiile la distanță sunt mai ușoare acum că niciodată, deoarece avem atât de multe moduri de a rămâne conectați.

O mare parte din chimia unei relații se află în detaliile de zi cu zi și, cu ajutorul tehnologiei, o poți împărtăși în timp real, instantaneu, cu fotografii, texte și FaceTime. Este foarte diferit de scrisorile sau apelurile telefonice la distanță lungă.

De asemenea, pentru că oamenii din relațiile la distanță se bazează mai mult pe tehnologie pentru a rămâne conectați, într-un fel tehnologia le permite să comunice verbal chiar mai mult decât cuplurile care locuiesc împreună și nu comunica.

Este important să împărtășiți detalii cu partenerul dvs. De exemplu, nu spune doar: „Am fost la această cină și m-am distrat de minune”. Dezvoltă detaliile experiențelor tale, iar aceste detalii vor oferi viață discuțiilor, chiar dacă partenerul nu a fost acolo pentru a fi martor.

Descoperă și Suflete pereche. Ce sunt, care este misiunea lor și cum pot să rămână împreună pentru totdeauna

Fii dedicat relației

Acest lucru se aplică tuturor celor implicați în relații la distanță, lucru  valabil mai ales pentru persoanele care se confruntă cu acest tip de relație în facultate. Este important să știi că ești cu adevărat dedicat unei persoane înainte de a pierde timp prețios.

Dacă alegeți să rămâneți într-o relație la distanță în această etapă a vieții este imperativ să aveți un plan pentru ceea ce se va întâmplă în continuare și să lucrați amândoi în acest scop. 

Setați o dată de încheiere a relației la distanță

În timp ce dragostea la distanță poate fi un lucru grozav pentru o perioada limitată de timp. În cele din urmă probabil că vei ajunge să îți dorești să fii în același loc cu partenerul tău.

Este greu să fiți despărțiți, așa că amândoi trebuie să va dedicați în mod egal relației și să fiți pe aceeași undă cu privire la cât timp va dura această situație.

Faceți lucruri împreună, chiar dacă aveți relații la distanță

Doar pentru că nu sunteți fizic în același loc nu înseamnă că nu va puteți distra împreună. Planificați împreună o seară de film prin Skype. Astfel puteți viziona același film chiar și atunci când va aflați în locuri diferite.

Netflix sau alte servicii de streaming facilitează vizionarea de filme sau seriale alături de partener. Nu este însă singură activitate pe care o puteți realiza la distanță. Puteți să va jucați online și să discutați rezultatele pentru a declanșa conversații noi și interesante.

Faceți planuri distractive

Bucurați-va de detaliile și planificați ceea ce veți face în doi dată viitoare când va veți vedea. Planificați următorul weekend împreună. Faceți un ritual și vorbiți despre lucrurile distractive pe care le veți face împreună.

Puteți programa, de asemenea,  „apeluri video de noapte bună”, pentru a crea sentimentul că va culcați împreună.

Fii încrezător în relația ta

Nesiguranța poate duce la control excesiv și, ulterior la insistente exagerate sub formă apelurilor și mesajelor text. Aceste gesturi pot duce la apariția tensiunilor în relație.

Motivul constructiv pentru care cuplurile comunica este acela de a oferi partenerilor lor un simt de siguranță al relației lor și a ceea ce este important pentru ei. Când comunicarea este deturnată de nesiguranță, partenerul anxios nu va fi liniștit. Iar celălalt partener va fi oprit de verificarea constantă.

Frecvența interacțiunii în cupluri separate de distanță fizică trebuie să se coreleze cu aceiași parametri de interacțiune că atunci când cei doi sunt împreună fizic. Trebuie să fie la un nivel agreabil ambelor părți.

Respectați un program

Timpul contează, mai ales când cel petrecut împreună este prețios. Pentru a menține relațiile la distanță, trebuie aveți un plan bine pus la punct, care va trebui respectat de ambele părți.

Stabiliți reguli și limite clare

Este recomandat să faci tot posibilul să nu te afli într-o situație care l-ar putea deranja pe partenerul tău. Nu trebuie să vă controlați. Însă ar trebui să stabiliți limite și reguli clare care să funcționeze pentru amândoi și, bineînțeles să le respectați.