Buze uscate. 5 sfaturi simple pentru tratarea lor în anotimpul rece

sursă foto: unsplash.com

Iarna, frigul și uscăciunea afectează în special pielea delicată a buzelor, care au nevoie de o porție suplimentară de nutriție și umiditate. Îți explicăm în cele ce urmează cum să ai grijă de buze uscate, astfel încât acestea să rămână moi și hidratate, în ciuda factorilor exteriori care le pot afecta.

Persoanele care au buze uscate adesea se folosesc de un tic pentru a le umezi. Însă nu este o idee bună întrucât acest gest ajunge doar să le usuce și mai mult. Este important să oferi buzelor îngrijirea de care au nevoie. Mai ales atunci câdn condițiile meteorologice nefavorabile (vânt, frig, încălzire) o impun.

De aceea este importantă și alegerea balsamului pentru buze uscate. Trebuie să aibă o proporție mare de grăsimi, uleiuri sau ceară. Iată cinci sfaturi care te pot ajuta să nu-ți deteriorezi pielea buzelor în timpul sezonului rece.

Hidratează-te și umidifică aerul din casă

Fie că este vorba de aer foarte rece afară sau de aer cald și uscat înăuntru, ambele atrag umezeala din pielea sensibilă din jurul buzelor devenind principalele cauze ale buzelor uscate și crăpate iarna.

Stratul protector al epidermei este foarte subțire pe buze și aproape nu există glande sudoripare sau sebacee. În consecință, pielea abia se poate alimenta cu ulei sau umezeală.

Poți umidifica aerul din spatiile interioare prin umidificare sau pur si simplu pulverizat cu un spray. De asemenea, poți pune recipiente cu apă pe caloriferele de încălzire.

De asemenea, poți hidrata buzele din interior, hidratându-te suficient.

Utilizează balsm de buze cu conținut mare de lipide

Unul din treatamentele recomandate pentru buze uscate este o cantitate suplimentară de ulei și hidratare. Astfel îți vei ajuta buzele să rămână suple în zilele grele de iarnă. Uneori, crema de zi obișnuită este suficientă pentru asta.

Balsamurile de buze stick sunt practice. Deoarece formează un strat protector suplimentar cu o proporție mai mare de grăsimi, uleiuri sau ceară, care împiedică uscarea pielii. Sunt foarte utile atunci când este foarte frig sau vânt.

Balsamurile cosmetice naturale de buze lucrează exclusiv cu materii prime naturale, precum uleiul de cocos sau untul de shea, care sunt mai bine integrate în piele.

Descoperă și cei 5 pași esențiali pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Poți folosi remedii de casă

Un remediu de casă dovedit pentru buzele crăpate este mierea. Are efect antiinflamator și, datorită pH-ului său acid, stabilizează stratul protector al pielii.

Îl poți întinde pe buze așa cum este, îl lași să acționeze aproximativ zece minute și apoi îl cureți cu un șervețel.

Poți forma un strat protector natural împotriva frigului cu două produse care sunt un adevărat remediu fulger: uleiul de măsline și untul de shea.

Utilizează oricare dintre ele, unge-le pe buze, lăsa-le să acționeze timp de trei minute, apoi îndepărtează-le ușor cu un șervețel fără frecare.

Ai încredere în cosmeticele fără uleiuri minerale

Persoanele care folosesc rujuri ajung să ingereze până la 20 g pe an de produs, potrivit Comitetului pentru Siguranța Consumatorilor din UE (SCCS). Problema este că ingredientele au fost autorizate pentru uz cosmetic, pentru a nu fi ingerate. Iar cea mai mare parte a acestora provine din petrol.

Ingredientele sintetice se acumulează în țesutul adipos și în ficat. În cel mai rău caz, parafinele pot fi contaminate cu componente de ulei mineral potențial cancerigene, așa-numitele MOAH.

Majoritatea testelor de produse pentru buze realizate în ultimii ani au arătat că a existat un produs care conținea MOAH.

În schimb, cosmeticele naturale folosesc ceară și uleiuri naturale în loc de parafine sau uleiuri cu silicon.

Alege balsam de buze cu protecție solară

Dacă petreci timp în aer liber mai mult de jumătate de oră într-o zi, ar trebui să te gândești la protecția UV. Pentru că pielea buzelor abia dacă are melanocite și, prin urmare, este mai puțin protejată de soare.

Dar nu orice protecție solară va avea grijă de buzele tale. Destul de multe produse sunt perturbatori endocrini. Alternativa sunt rujurile din producție organică sau naturală certificată, unde ingredientele sintetice sunt interzise.