5 uleiuri esențiale pentru a reduce celulita

sursă foto: unsplash.com

Combinând uleiuri esențiale care elimină grăsimea, stimulează circulația, poți obține un ulei eficient și natural pentru a reduce celulita.

Unele plante conțin substanțe care sunt deosebit de utile pentru reducerea celulitei și îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste substanțe sunt concentrate în câteva uleiuri esențiale, pe care le putem combina pentru a ne pregăti propriul ulei anticelulitic.

Niciun tratament nu va fi cu adevărat eficient dacă nu este însoțit de unele modificări ale stilului nostru de viață, mai ales dacă nu acordăm atenție asupra alimentației și a exercițiilor fizice. Și mai ales dacă nu suntem constanți. Când vine vorba de reducerea celulitei, consistența este esențială.

Ce este celulita?

Celulita nu este altceva decât o acumulare de lichide, grăsimi și toxine în adipocite, celulele țesutului adipos, și este legată de o reducere a capacității de drenaj prin sistemele circulator și limfatic.

La început, aceste acumulări dau naștere unor mici noduli de grăsime care conferă pielii un aspect neregulat, cunoscut sub numele de coajă de portocală. În timp, acești noduli pot crește în dimensiune și se pot întări. Dacă procesul progresează și nu este îngrijit, poate constitui o problemă de sănătate.

Originea sa este multifactorială, dar modificările hormonale o pot influența, ceea ce explică de ce femeile sunt mult mai predispuse să sufere de aceasta.

Descoperă și beneficiile sportului pentru trup și suflet. Cum transformi mișcarea în sănătate

Uleiuri esențiale recomandate pentru celulită

În aromaterapie, pentru tratarea celulitei, căutăm în special uleiuri esențiale cu proprietăți lipolitice și circulatorii, adică care ajută la descompunerea grăsimilor și la stimularea circulației, pentru a favoriza și drenajul.

Uleiurile esențiale pentru fermitate sunt de asemenea luate în considerare pentru a îmbunătăți flaciditatea și pentru a încerca să îmbunătățească aspectul pielii, în special aspectul de „coajă de portocală”.

Printre uleiurile esențiale găsim unele special indicate pentru combaterea celulitei:

Ulei esențial de lemongrass: Este foarte util deoarece este un excelent tonic al pielii și ajută la drenarea toxinelor și la reducerea celulelor adipoase. Îl poți folosi cu aloe vera și jojoba pentru a masa zona, așa cum explic în acest articol despre proprietățile lemongrass.

Ulei esențial de cedru de Atlas sau de cedru de Himalaya: Ambele sunt tonice circulatorii și lipolitice.

Imortelle galbene: Îmbunătățește circulația și aspectul pielii.

Ulei dim scoarță de scorțișoară de Ceylon: Acest ulei stimulează microcirculația, favorizând drenajul toxinelor.

Ulei esențial de patchouli: Este un tonic venos și un excelent ingredient activ pentru corectarea aspectului pielii.

Cum să-ți faci propriul ulei anti-celulitic

Pentru combaterea celulitei iti propun sa faci o emulsie usoara pe baza de gel de aloe vera care este foarte simplu de preparat. Vom profita de proprietățile tuturor acestor uleiuri esențiale, pe care le vom combina într-o singură formulă pentru ca acestea să acționeze în sinergie.

Pentru a pregăti această sinergie de uleiuri esențiale care te pot ajuta să reduci celulita, vei avea nevoie de o sticlă de 100 ml de sticlă închisă la culoare cu dozator în care vei amesteca toate ingredientele, practic aloe vera, un ulei vegetal, sinergia uleiurilor esențiale și câteva picături de vitamină.

INGREDIENTE:

  • 50 ml (jumătate de sticlă) de gel organic de aloe vera
  • 60 de picături de ulei esențial de lemongrass
  • 60 de picături de ulei esențial de cedru de Atlas sau de cedru de Himalaya
  • Treizeci de picături de ulei esențial de patchouli
  • 30 de picături de imortelle galbene (dacă nu, puteți folosi ulei esențial de iarnă)
  • 30 de picături de ulei din coajă de scorțișoară de Ceylon
  • ulei vegetal din sâmburi de caise pentru a completa borcanul
  • 8 picături de vitamina E

Cum să-l folosești:

Aplică cantitatea necesară pentru a acoperi bine zonele afectate de celulită și masează-le, astfel încât să fie bine absorbită și să favorizeze drenajul. Iată câteva sfaturi pentru aplicarea unui masaj anticelulitic.

Pentru a reduce celulita aplicați prin masaj aceste uleiuri de două ori pe zi.

PRECAUȚII:

Această emulsie nu trebuie utilizată în timpul sarcinii.