Top 6 filme – lista Mariei Coman

Maria Coman e o figură unică în peisajul media românesc. Jurnalist de televiziune cu experiență, ea a fost mereu în miezul evenimentelor, fie că a făcut muncă de teren, fie că a prezentat știrile din studio. Este foarte activă în social media, unde nu se sfiește să-și arate preferințele în materie de filme, cărți, restaurante și nu-i e teamă să povestească experiențe personale cu umor și autoironie.  Am întrebat-o care sunt filmele care i-au plăcut cel mai mult și pe care le-ar recomanda și, deși era în sesiune, mi-a raspuns rapid, în miez de noapte. ”Tu nu dormi?”, am întrebat-o. ”Ba da, dar când promit ceva, nu mă las până nu termin ce am de făcut.”

Iată cele 6 filme din lista personală a Mariei Coman:

”Nu am văzut foarte multe filme în ultimii ani, iar anul trecut nu prea mi- ars așa de vizionat. Mai degrabă mă uit la seriale, că nu-mi solicită prea multă atenție. La filme, lucrurile mi se par mai complicate, iar eu sunt totuși o persoană superficială:)) Așa că o să vă povestesc despre filmele mele, nu despre filmele istoriei cinematografiei sau ale criticilor sau sau sau…

Am început anul cu Rocketman, biografia lui Elton John. Nu știu dacă îi știți povestea… Pe scurt, s-a născut și a crescut într-o familie complicată emoțional: tatăl l-a părăsit pe când era mic, iar mama era mai degrabă preocupată de iubirile ei, decât de copil. A devenit destul de ușor celebru, a realizat că e homosexual și, în primele decenii de carieră, nu s-a bucurat de mai nimic din ce obținea, de succes, de faimă, de fani. S-a drogat mult, a băut mult, până la un moment dat când a spus stop. Iar acum e abstinent de 31 de ani. Remarcabil, pentru o persoană care e încă pe scenă. Filmul nu pare să meargă în profunzime, dar de fapt punctează foarte bine momentele cheie din viața lui Elton John. Îl găsiți pe Netflix în perioada asta.

rocketman

Am revăzut și August. Ossage County. Îl văzusem atunci când a apărut (să mergeți să vedeți și piesa, la Teatrul Mic, atunci când se va putea). Are o distribuție de excepție, însă povestea poate să pară banală: este vorba despre o familie americană, pe mai multe generații, cu secretele sale bine ascunse, care se reunește la moartea tatălui familiei. N-o să vă dau spoilere, deși aș putea, eu ador spoilerele.

august osage county

Gone Girl e iarăși un film care mi-a plăcut mult. Thriller psihologic, cu multe răsturnări de situație, cred că atunci am văzut-o pe Rosamund Pike prima dată.

Gone Girl

Mamma Mia e filmul acela pe care îl vezi de 1000 de ori, și în seara în care ești prost dispusă și îți trebuie ceva să îți schimbe starea, și în seara în care ești bine dispusă și îți trebuie ceva să îți mențină buna dispoziție și atunci când te-ai uita la un film, dar nu știi la care.

mamma mia

Și, de fapt, filmul meu preferat  rămâne Maria Antoaneta, al Sophiei Coppola. Cu prințese, șampanie, pantofi, rochii, mătăsuri, pălării, peisaje și istorie. Romanțată, desigur, dar tot istorie. E filmul în care aș vrea să trăiesc, până la Revoluție, bineînțeles.

Marie_Antoinette

Ca să închei într-o notă mai serioasă, încercați și Castelul de Sticlă. E o poveste reală, a unei fete care a crescut într-o familie nomadă, dar care reușește să iasă din lumea aceea periferică din punct de vedere social și să își facă o viață normală.”

castelul de sticla

Luana Dăneț