5 cocktailuri home made

Se spune că nu poți cumpăra fericirea, dar poți să-ți faci un cocktail, ceea ce este cam același lucru. Am întrebat un barman cu experiență care este drumul spre această fericire. Valentin Costea este numele lui și, de când se știe, nu a avut niciodată timp să-și pregătească un cocktail pentru el însuși. Dar a avut timp să ne dea cinci rețete de fericire. Consumați responsabil!

Clover Club

clover_club_cocktail
50ml Gin

50ml Dry Vermouth

50ml Lemon Juice

50ml Raspberry Syrup

50ml Albuș de ou

Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de șampanie.

Mod de preparare

Umplem paharul cu gheață. Adaugăm gheața în shaker tin și apoi toate ingredientele, mai puțin albușul de ou. Agităm shaker-ul 30 de secunde. Punem ceea ce am amestecat în celălalt tin pentru a renunța la gheață. Adaugăm albușul de ou în tin, agităm din nou shaker-ul pentru 20 de secunde. Strecurăm  conținutul în pahar, apoi ornăm cu câteva fructe roșii (zmeură, cranberry fruit).

Blue Hawaii

blue_hawaii
30ml Coconut Milk

30ml Blue Curacao syrup

30ml White Rum

60ml Pineapple Juice

Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de tip tumbler (pahar pentru whisky).

Mod de preparare

Adaugăm toate ingredientele în shaker tin. Agităm shakerul pentru 30 secunde. Umplem paharul cu gheață. Strecurăm totul în pahar și ornăm cu o felie de ananas (de preferat deshidratată pentru un aspect mai plăcut și exotic).

Cucumber Fever

cucumber_fever
50ml Gin

25ml Sugar Syrup

25ml Lemon juice

250ml Tonic water

1 castravete fresh

Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar cu picior.

Mod de preparare

Punem ingredientele în shaker tin. Strivim 5-7 felii de castravete și le amestecăm cu  celelalte ingrediente pentru încă 30 de secunde. Umplem paharul cu gheață și turnăm amestecul din shaker în pahar, renunțând la bucățelele mici de castravete. Ornăm cu cu 2-3 felii de castravete și câteva crenguțe de cimbrișor pentru o savoare aparte.

Mother Nature

mother_nature
50ml Pink Gin

20ml Dry Vermouth

30ml Lemon Juice

15ml Honey

25ml Beetroot Juice (Suc de sfecla rosie fresh)

Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de tip Cordial.

Mod de preparare

Punem toate ingredientele în shaker tin. Adaugăm gheață în shaker tin peste toate ingredientele și amestecăm pentru 20 de secunde. Strecurăm în pahar și ornăm cu o felie de sfeclă deshidratată.

Espresso Martini

espresso_martini
50ml Vodka

30ml Espresso

30ml Kahlua

10ml Sugar syrup

Pentru aceast cocktail, vom folosi un pahar de tip Martini.

Mod de preparare

Pregătim un espresso și adaugăm siropul de zahăr. Punem gheață în shaker tin și adaugam toate ingredientele peste gheață. Amestecăm 20 de secunde. Strecurăm în pahar și decorăm cu 2-3 boabe de cafea.

Valentin Costea lucrează într-o echipă de elită în domeniul ospitalității, https://ldrs.ro/ . El este un as în arta preparării și mixării băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care a activat 7 ani într-unul dintre cele mai faimoase cluburi bucureștene. Deși s-ar putea spune că știe toate secretele meseriei, Valentin are o curiozitate permanentă și o pasiune pentru munca sa, care îl fac unul dintre cei mai buni profesioniști, el coordonând echipe de bartending pentru sute de evenimente private și creând până acum zeci de rețetare originale și meniuri.

NB: Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătații. Consumați cu moderație!

Luana Dăneț

Foto: LDRS