TOP 5 cele mai bune sporturi de practicat cu partenerul

Sport în cuplu: TOP 5 Cele mai bune sporturi de practicat cu partenerul

Știm câte beneficii aduce o viață activă, însă alegem, de cele mai multe ori, să rămânem simplii spectatori. Astfel că, din confortul casei, urmărim la televizor meciul echipei noastre preferate. Dacă ești și tu un suporter pasionat, cu siguranță partenerul tău este la zi cu toate noutățile. Poate aveți deja obiceiul de a vă uita împreună la toate meciurile importante. Totuși, cum ar fi să vă schimbați acest obicei cu unul care să vă aducă real mult mai multe beneficii? Noi vă recomandăm să încercați practicarea unui sport în cuplu. Există o mulțime de variante pe care le puteți încerca. Astăzi, vă prezentăm un top cinci cele mai bune sporturi de practicat cu partenerul.

Sport în cuplu: TOP 5 cele mai bune sporturi de practicat cu partenerul

Primul sport recomandat pentru cupluri este tenisul.

Tenisul este un joc intens prin care, atât tu, cât și partenerul, puteți arde foarte multe calorii. Dacă aveți kilograme în plus, rezultat al serilor petrecute pe canapea, tenisul vă poate ajuta să vă reintrați în formă.

Acest sport vă va ajuta să vă creșteți capacitatea pulmonară, să vă îmbunătățiți ritmul cardiac și chiar să vă reduceți tensiunea arterială. Prin urmare, tenisul vine la pachet cu un set de beneficii pentru sănătatea voastră pe termen lung.

Un alt avantaj al acestui sport este că poate fi practicat la orice vârstă. Tenisul poate fi practicat fie că sunteți doi tineri îndrăgostiți, fie că sunteți împreună de o jumătate de secol.

Al doilea sport recomandat pentru cupluri este alergatul.

Fie iarnă, fie vară, alergatul este o activitate grozavă de făcut alături de partener. Această activitate fizică aduce numeroase beneficii pentru organism, precum îmbunătățirea sănătății inimii și a plămânilor. Așadar, alergând împreună, zi de zi, construiți la sănătatea voastră.

Alergatul ajută la arderea unei cantități mari de calorii într-un timp scurt. Astfel, după practicarea consecventă a acestui sport, tu și partenerul tău veți avea corpuri de invidiat.

Dacă alergatul ți se pare prea comun, urmărește episodul 030 din podcastul Fain&Simplu și lasă-te inspirat de Dana Balmău și Daniel Trușcă. Ascultă povestea celor doi sportivi și, cu siguranță, vei dori să adaugi această activitate pe lista ta de TO DO!

Al treilea sport recomandat pentru cupluri este squash-ul.

Squash-ul este o activitate fizică la fel de intensă precum tenisul, dar care se practică în interior. Pentru că poate fi practicat pe toată perioada anului, squash-ul este un sport minunat de practicat cu partenerul. Indiferent de temperatura din termometru, îți poți lua oricând de mână persoana iubită pentru a face mișcare.

Un alt avantaj al acestui sport este lucrul în echipă. Squash-ul implică la fel ca tenisul o minge și o paletă, însă în loc să te joci peste fileu cu partenerul, te joci contra peretelui alături de partener.

Al patrulea sport recomandat pentru cupluri este ciclismul.

Ciclismul poate fi considerat o activitate singuratică, dar dacă organizați o cursă pe roți, poate deveni una excelentă pentru cupluri. De altfel, puțină competiție sănătoasă în cumplu este mai mult decât binevenită.

Ciclismul poate fi practicat de asemenea utilizând o bicicletă în tandem. Tu și partenerul tău puteți pedala împreună și admira peisajul în timp ce construiți la crearea unui obicei sănătos.

Atunci când pedalezi în tandem cu persoana iubită, nu lăsa toată munca pe seama lui. Pentru a beneficia amândoi de pe urma practicării acestui sport, trebuie să depuneți același efort.

Al cincilea sport recomandat pentru cupluri este badmintonul.

Pentru că este un sport care durează mai mult decât toate sporturile recomandate anterior, devine cea mai relaxantă opțiune.

Dacă doriți să petreceți timp de calitate împreună, dar care să aducă și beneficii pentru sănătatea voastră, badmintonul este pentru voi. Această activitate sportivă poate fi practicată pe toată perioada anului. Fiind un joc de interior, indiferent de vreme, vă puteți echipa pentru distracție.

Mădălina Costache