Cum să te integrezi într-o țară nouă? 5 sfaturi utile

Cum să te integrezi într-o țară nouă? 5 sfaturi utile

Mutarea într-o țară nouă poate fi atât captivantă, cât și provocatoare. Multe țări au obiceiuri, tradiții și valori total diferite de locul în care te-ai născut. Ca să îți poți desfășura activitatea așa cum îți dorești, trebuie să te integrezi. Știm că adaptarea la o nouă societate poate fi dificilă, așadar avem pentru tine cinci sfaturi utile.

1. Așteaptă-te la diferențe și rămâi deschis

Este esențial să-ți păstrezi mintea deschisă și să ai o atitudine pozitivă. De exemplu, când cineva te invită să mănânci o delicatesă locală, nu refuza înainte să încerci. Gustă și decide după, dacă vrei sau nu să continui. Indiferent de concluzie, nu fi categoric în exprimare. Lucrurile nu sunt ca acasă! Nu poți spune că sunt mai bune sau mai rele, pur și simplu sunt diferite. Comparațiile duc doar la dezamăgire și frustrare.

2. Petrece timp cu localnicii

Îți poți da seama de foarte multe lucruri, doar petrecând timp cu localnicii. Ieși cu ei prin împrejurimi și discută despre cele mai noi știri. Astfel, afli ce este sau nu acceptat în cultura lor, fără a fi nevoit să înveți din propriile greșeli.

Cum îți faci prieteni într-un loc nou? Simplu, mergi și inițiază discuții.

Citește și articolul: 4 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți viața socială

Precum a spus Adina Foldager, owner Adinish.com, în cadrul podcastului Fain&Simplu, adaptarea ta la noul mediu este cheia succesului.

„Eu am venit aici! Nu m-a chemat nimeni, atunci eu trebuie să mă adaptez!” – Adina Foldager

Cu alte cuvinte, tu ești nou venit, tu cauți să te integrezi, așadar tot tu trebuie să faci primii pași. Nu-ți fie teamă de refuz! De cele mai multe ori, oamenii sunt deschiși să vorbească despre cultura lor dacă îi întrebi.

3. Observă cum se comportă localnicii

Chiar dacă nu ți-ai făcut încă un prieten localnic, poți învăța o muțime de lucruri doar privind. Ține-ți ochii deschiși! Când mergi la plimbare sau la cumpărături, observă-le comportamentul. Cum se salută? Ce cuvinte auzi cel mai des? Ce mănâncă? Cum se îmbracă? Cum fac naveta? Cât de apropiați stau unii de ceilalți? Toate aceste întrebări sunt exemple menite să te ajute în conturarea unui profil de localnic. După ce îți aduni toate informațiile, începe să te adaptezi la ceva ce ți se pare interesant sau potrivit.

4. Învață limba locală

Cunoașterea unor fraze de bază te va ajuta să te simți în largul tău în situațiile de zi cu zi. Mai mult decât atât, cunoscând limba locală, crearea unor legături autentice vor fi mult mai simple. Nu-ți fie teamă dacă greșești pronunția. Este normal să ai dificultăți la început. Cu toate acestea, efortul tău de a învăța va arăta disponibilitatea de integrare.

5. Comunică, nu presupune

Una din cele mai comune greșeli este să presupui că ai înțeles. Fiind într-o țară nouă, adaptarea necesită timp și implicare. Nu sări etapele doar din dorința de a te integra cât mai rapid.

Vor fi momente în care acțiunile sau discuțiile oamenilor ți se vor părea bizare. Este periculos să presupui ceva într-un mediu nou, bazându-te doar pe ceea ce știi deja. Așadar, pune întrebări! Nu doar că eviți o potențială neînțelegere, dar este și o oportunitate de a deschide o conversație interesantă.