Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Prof. Lucian Cristescu

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Prof. Lucian Cristescu

Prof. Lucian Cristescu, invitat în cadrul podcastului Fain & Simplu, prezintă pe înțelesul tuturor arta de a trăi fain într-o lume rea. După numeroase studii realizate în domeniul spiritualității, acesta îi împărtășește lui Mihai Morar care este calea omului modern spre fericire și care este factorul decisiv al unei imunități puternice. Este într-adevăr un episod ce nu merită ratat, o conversație în urma căreia vei descoperii principiile care te pot ajuta să trăiești în armonie și să-ți găsești stabilitatea morală, psihică și sufletească, chiar și într-o lume nesigură.

Ar fi multe cărți de recomandat oamenilor pentru lărgirea cunoașterii, însă profesorul se rezumă la două. După spusele sale, în paginile lor, oricine își poate găsi toate cele necesare spre un trai mai fain și simplu, mai pin de sens aici pe pământ.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Prof. Lucian Cristescu

Înainte de orice, Prof. Lucian Cristescu îți recomandă să citești cea mai bine vândută carte din toate timpurile. Carte care, în ciuda popularității ei, este și cea mai des ignorată. Vorbim despre Biblie.

Biblia

Este cea mai ignorată carte. Este folosită ca talisman. Mergeam cu un – ia-mă nene – deci eu eram fericitul călător fără mașină și, a venit discuția… O am! a zis. Și-a deschis torpedoul, era plină de praf. Mă ocrotește! a zis. Deci e supersitiția. Ori superstiția nu ține loc de credință. Și nu-i vorba de confesiuni, e vorba de o relație personală cu Dumnezeu.” – Prof. Lucian Cristescu

După care, acesta recomandă cartea:

Viața lui Iisus – Ellen G. White

Viața lui Iisus - Ellen G. White - Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Prof. Lucian Cristescu

Despre Iisus din Nazaret s-a spus: „Niciodată n-a vorbit vreun om ca omul acesta” (Ioan 7:46). Despre autoarea cărții „Viața lui Iisus” se poate spune: „Puțini au scris ca ea despre Omul acesta.”

Această carte „a  fost evaluată de un arhiepiscop catolic prin anii 60 ca fiind cea mai bună biografie a lui Isus și cea mai de impact. A fost evaluată de către custodele bibliotecii congresului, vă dați seama că nu este un om de rând, ci este un multi-doctor de litere. El a fost întrebat care este, după biblie, cea mai de impact și benefică carte pentru omenire, iar titlul cărții este cea pe care el a recomandat-o” spune Prof. Lucian Cristescu în cadrul conversației cu Mihai Morar.

Mădălina Costache

Vezi și: