PODCAST: ROATA EMOȚIILOR CU ALINA EREMIA. DE CE PLÂNGE O FATĂ “PERFECTĂ”?

„Toată viața mi-a fost frică de eșec”, mărturisește Alina Eremia în cel mai recent episod al podcastului Fain & Simplu.

A simțit presiunea perfecționismului, presiune pe care a pus-o singură pe ea însăși, de când era mică. Avea 11 ani când a reprezentat România la Eurovision Junior, concurs unde s-a clasat pe locul al V-lea. În acel moment și-a dorit mai mult ca oricând să-și facă țara mândră de ea, să aducă Eurovisionul în România. Rezultatul pe care l-a obținut, însă, a dezamăgit-o. La vremea respectivă, l-a simțit ca pe una dintre cele mai mari dezamăgiri din copilărie.

La școală a fost tot timpul premiantă. A fost mereu în competiție cu ea însăși. Ambiția fantastică de care a dat întotdeauna dovadă a ajutat-o să evolueze, să facă lucrurile mai bine, să iasă din zona de confort.

La celălalt pol, perfecționismul, o trăsătură cu dublu tăiș, după cum povestește chiar ea, a făcut-o să rateze bucurii esențiale din viața ei: „Mi-am dat seama că nu m-am bucurat niciodată de lucrurile frumoase din viața mea.”

Din dorința de a fi mereu cea mai bună versiune a ei, din dorința de a le demonstra celorlalți că poate și că merită să fie iubită, a ridicat, fără să-și dea seama, un zid în jurul ei: „Mi s-a spus la un moment dat că oamenii nu te cunosc așa cum ești.”

Azi, însă, odată cu începutul călătoriei de introspecție, Alina Eremia a înțeles că „Toți merităm să fim iubiți.” Astăzi, Alina Eremia a învățat să se iubească și să-și îmbrățișeze vulnerabilitatea, iar lecția iubirii de sine și-a însușit-o datorită relației cu Edi, partenerul său de viață. Cel lângă care simte că are libertatea deplină să fie ea însăși, fix așa cum e. Cel lângă care s-a redescoperit și a învățat să fie „mai puternică și asumată”. Cel care-i dă întotdeauna impulsul să-și deschidă aripile și să zboare cu încredere în ea. Cel datorită căruia astăzi „riscă în mod conștient”.

Podcastul Fain & Simplu de azi e despre vindecarea sau, mai bine spus, gestionarea sănătoasă a perfecționismului. Despre îmbrățișarea vulnerabilității. Despre iubirea care te transformă și te-ajută să-ți faci curaj să-ți deschizi larg aripile. Dă play și descoperă povestea Alinei Eremia!

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.