PODCAST: MAIA MORGENSTERN: „OARE NU SUNTEM CU TOȚII COPIII LUI DUMNEZEU?”

În copilărie, visa să devină balerină și taxatoare de tramvai. Tot în perioada aceea, iubea să meargă la piață alături de mama dumneaei și să privească producătorii de la tarabe cum pregăteau legumele ce urmau să fie vândute. Mai mult, purta dezbateri cu tatăl, care a învățat-o una dintre cele mai importante lecții: să pună și, mai ales, să își pună întrebări despre orice, să fie curioasă și să caute singură soluțiile, fără să aștepte să le primească de la ceilalți de fiecare dată. Mai târziu, în tinerețe, în timpul unei filmări la Auschwitz, a aflat sfârșitul poveștii bunicului patern, cel așteptat de familie, ani la rând, să se întoarcă acasă: „Bunicul meu a pierit în timpul Holocaustului”.

Invitata podcastului Fain & Simplu de azi, doamna Maia Morgenstern, este una dintre cele mai cunoscute, apreciate și iubite din țara noastră. O actriță care a trecut, de-a lungul timpului, prin etape, experiențe și furtuni profesionale care au avut un cuvânt important de spus în parcursul dumneaei profesional și personal deopotrivă.

Dedicată teatrului încă de la începutul carierei și cu încredere în misiunea sa, a jucat pe scenă în fața unui singur spectator. S-a confruntat cu prejudecățile violente ale celor din jur, după lansarea celebrului film „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată – la propriu – și fizic. Am fost și scuipată, și zgâriată”.

A primit întrebări provocatoare, aparent fără răspuns, de la jurnaliști: „Do you believe that Jesus is son of God?”. Dar, într-o manieră elegantă, matură și asumată, doamna Maia Morgenstern a știut să ofere unul dintre răspunsurile care ar merita să rămână în istorie: „Oare nu suntem cu toții copiii lui Dumnezeu?”

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.