4 Mituri despre vitamina D

4 Mituri despre vitamina D

Vitamina D este adesea numită “vitamina soarelui” deoarece organismul nostru o produce atunci când este expus la razele UV. Deși expunerea la soare este o modalitate importantă de a obține vitamina D, nu este singura. Există și alte surse alimentare, precum peștele gras, gălbenușul de ou și alimentele fortificate. Din păcate, există multe mituri despre vitamina D care pot duce la deficiențe și probleme de sănătate.

Iată 4 dintre cele mai comune mituri despre vitamina D:

Toată lumea are suficientă vitamina D (mitul 1) – FALS

Deficiența de vitamina D este o problemă globală, afectând oameni de toate vârstele. Factorii de risc includ expunerea limitată la soare, dieta săracă în surse alimentare de vitamina D și anumite afecțiuni medicale.

Doar persoanele în vârstă au nevoie de suplimente de vitamina D (mitul 2) – FALS

Toți adulții au nevoie de vitamina D pentru a menține oase sănătoase, un sistem imunitar puternic și o stare generală de bine. Cu toate acestea, persoanele în vârstă, persoanele cu pielea mai închisă la culoare și cei cu anumite afecțiuni medicale pot avea un risc mai mare de deficiență și pot necesita suplimente.

Citește și: Gardianul Sănătății: Înțelegerea sistemului imunitar

Suplimentele de vitamina D sunt periculoase (mitul 3) – FALS

Suplimentele de vitamina D sunt sigure atunci când sunt luate conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre doza adecvată pentru dumneavoastră, deoarece doze prea mari pot fi dăunătoare.

Citește și: Suplimentele Alimentare: Sunt ele necesare de fapt?

Expunerea la soare este singura modalitate de a obține vitamina D (mitul 4) – FALS

Deși expunerea la soare este o modalitate importantă de a obține vitamina D, nu este singura. Există și alte surse alimentare, precum peștele gras, gălbenușul de ou și alimentele fortificate. De asemenea, puteți lua suplimente de vitamina D recomandate de medicul tău.

Este important să discuți cu medicul tău despre nivelul de vitamina D și dacă ai nevoie de suplimente. Un test simplu de sânge poate determina dacă ai deficiență.

Deficiența de vitamina D poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv oase slabe, dureri musculare și osoase, oboseală și un sistem imunitar slăbit. Prin obținerea de suficientă vitamina D te poți menține sănătos și puternic.

Citește și: Cele Șapte Sisteme de Sănătate

Concluzie: Miturile despre vitamina D pot fi periculoase. Informează-te din surse de încredere și discută cu medicul tău pentru a te asigura că obții suficientă vitamina D pentru a te menține sănătos.