Lectura te face să ai succes?

Lectura te face să ai succes?

Întrebarea pe care și-o pun oamenii care caută îndrumări despre cum să-și urmeze visul și să devină de succes este dacă nu pot obține aceeași contribuție citind cărțile potrivite. Cu alte cuvinte, în mintea lor se aude doar: „Poate lectura să te facă un om de succes?”. În rândurile ce urmează vom încerca să răspundem la această dilemă analizând corelația dintre lectură și succes. Dacă este de interes și pentru tine, rămâi alături de noi.

În general, citirea cărților în sine nu garantează succesul. Cu toate acestea, lectura crește șansele de succes. Cititul îți permite să înveți din greșelile și succesul altora. De asemenea, te face mai creativ, imaginativ și inteligent, printre altele; ajutându-te să obți succesul mai repede.

Poate lectura să ducă la succes?

Înainte de a răspunde la întrebarea dacă citirea cărților poate duce la succes, trebuie să ne uităm la ce înseamnă „succesul” pentru tine.

Definiții din dicționar și înțelegerea ta despre „succes”

Potrivit Dicționarului Collins, succesul este „realizarea a ceva pe care ai încercat să faci”. Iar „realizarea” este definită ca „ceva pe care cineva a reușit să-l facă, mai ales după mult efort”.

Privind aceste două definiții, devine clar că ai succes atunci când ai realizat ceea ce „ai încercat să faci”. Pentru tine, succesul ar putea fi să ai o relație fericită și sănătoasă pe tot parcursul vieții.

Pentru altcineva, poate fi să aibă o carieră împlinită, în timp ce pentru alții succesul înseamnă să fii bogat. Indiferent care este ideea ta de „a avea succes” în viață, majoritatea oamenilor se opresc la „nu știu cum să ajung acolo”.

Lectura te face să ai succes?

Rolul lecturii

Aici lectura joacă un rol important. Cititul te ajută în diferite moduri:

  • Citind despre luptele celorlalți pentru a avea succes, devi motivat să continui, în ciuda problemelor pe care le întâmpi.
  • Experiențele altor oameni de succes te ajută să iei decizii mai bune cu privire la pașii de urmat pentru a avea succes.
  • Informațiile pe care le obți din cărți îți permit să utilizezi instrumentele corecte și să urmezi procedurile ideale pentru a-ți atinge obiectivul.

Așadar, orice vrei să obții înainte de a te considera împlinit, începe să citești cărți despre acest subiect. Citește poveștile de viață ale oamenilor care au realizat deja ceea ce te străduiești să obții. Găsește cărți de instrucțiuni care să te ajute cu fiecare pas în călătoria spre succes.

Corelația dintre lectură și succes

În continuare, ne vom uita la corelația dintre lectură și oamenii de succes, precum și la corelația dintre lectură și producerea de idei inovatoare. Există oare o relație directă între acestea?

Corelația dintre lectură și oamenii de succes

A fi bogat este ideea multor oameni de a avea succes și, prin urmare, merită să ne uităm la poveștile de succes ale oamenilor bogați. Chiar dacă tu vrei să obții altceva, este un bun început pentru a stabili corelația dintre lectură și oamenii care au atins succesul financiar.

Autorul cărții „Obișnuințe bogate”, Thomas Corley, a petrecut mulți ani cercetând obiceiurile de lectură atât ale oamenilor de succes, bogați, cât și ale celor care nu au succes. Descoperirile sale au arătat că oamenii bogați, și, prin urmare, de succes în mod normal, citesc mult mai mult decât oamenii care nu au succes. Unele dintre descoperirile sale au fost următoarele:

Obișnuințe bogate”, Thomas Corley
  • 86% dintre oamenii bogați și de succes le-a plăcut să citească,
  • 26% dintre oamenii săraci și, prin urmare, probabil mai puțin de succes, le plăcea lectura
  • 85% dintre oamenii bogați de succes au petrecut cel puțin 30 de minute citind în fiecare zi, comparativ cu doar 2% dintre cei nu atât de bogați.

Corelația dintre lectură și ideile noi inovatoare

Pentru a avea succes, trebuie să fii capabil să te gândești în afara cutiei. Oamenii care citesc des și pe subiecte variate sunt expuși la lucruri care se întâmplă în afara propriei lor lumi. Ei citesc și învață despre idei noi și despre diferite moduri de a face lucrurile.

Lectura te face să ai succes?
Corelația dintre lectură și succes

Într-un studiu de la Universitatea Națională de Educație Taichung din Taiwan, s-a constatat că lectura extensivă este legată de performanța creativă ridicată. Studenții care au participat la studiu au trebuit să completeze un chestionar și să completeze un test de creativitate. Apoi, ei trebuiau să indice numărul total de ore petrecute citind.

Rezultatele acestui studiu au indicat că elevii care au petrecut mult timp lecturii au avut rezultate semnificativ mai bune la testul de creativitate.

Studiul a concluzionat că scorurile de creativitate au corelat semnificativ cu timpul petrecut lecturii. Nu este un fapt ascuns că lectura îți îmbunătățește creativitatea!

Te poate îmbogăți lectura?

Citirea cărților te poate face bogat, doar dacă citești tipul potrivit de cărți și asta des. Oamenii care au atins succesul financiar au dezvoltat în mod normal obiceiul de a citi constant.

Citind cărțile potrivite și utilizând tehnicile recomandate în cărți, ei se mențin sănătoși, fericiți și au succes financiar.

Un exemplu foarte bun în acest sens, chiar de pe meleagurile noastre, este Beniamin Mincu, fondatorul Elrond. Invitat în podcastul Fain & Simplu, acesta a mărturisit că:

Am devenit conștient de câte de puține lucruri știu, de cât de puține lucruri învățăm în sistemul normal de învățământ. Așa că, mi-am făcut o listă de zeci, sute de cărți, care, înainte de orice trebuia, să le citesc.”

Despre călătoria către succes și rolul pe care lectura l-a avut în creșterea sa și a afacerii sale, poți afla urmărind episodul #101 integral. Este o discuție despre care Mihai Morar afirmă că:

„Acest episod nu îl vei uita prea curând, dacă ai răbdare să îl asculți. Beniamin vine din altă lume, nu e nici crypto, nici meta, e o lume plină de cărți, de oameni care au influențat umanitatea, de la Aristotel la Elon Musk… e o lume in care înainte să facă miliarde, a citit sute de cărți…

E un Podcast pe care nu îl vei uita prea curând. E un curs gratuit și deschis despre tehnologie și umanitate…și viitorul lor împreuna.”