De ce este importantă vindecarea emoțională

sursă foto: unsplash.com

Există momente în viață când durerea care duce la suferință ne amintește că există părți fragmentate din noi care necesită remediere și terapie. Există un semnal clar că ceva este dezechilibrat și necesită atenție imediată, dragoste și grijă.

Trebuie să abordăm aceste semnale negative și să tratăm cauza principală. Acest lucru poate fi realizat prin vindecare emoțională în care experiențele dureroase de viață nu ne mai controlează gândurile, sentimentele și acțiunile.În terapie, schimbările apar treptat. Pas cu pas, oamenii își depășesc greutățile până când își ating nu doar scopul, ci mult mai mult decât au crezut când au început.

Ce este Vindecarea Emoțională?

Vindecarea emoțională este capacitatea de a prelua controlul adecvat asupra gândurilor, sentimentelor și emoțiilor dureroase, astfel încât acestea să nu interfereze cu momentele prezente.

Vindecarea emoțională este un proces de acceptare a tuturor experiențelor dureroase de viață și a reacției emoționale negative care se generează din acestea. Înseamnă să stăpânești în mod corespunzător arta de a face față diferiților factori de stres. Când este vindecată emoțional, rănirea psihologică care era deranjantă nu reține pe cineva. Rănile mintale sunt închise și nu există dureri semnificative.

În timpul procesului de vindecare emoțională, trecutul nu va fi niciodată o barieră pentru a trăi momentul prezent fericit și liniștit. Vindecarea emoțiilor și, de asemenea, schimbarea gândurilor negative va permite să asamblați toate părțile rupte ale dvs. Impulsează să se împace cu durerea, devenind astfel mai puternică și mai încrezătoare din interior.

Scopul vindecării emoționale

Vindecarea emoțională ne învață lecții de viață despre adaptare. Creează conștientizarea față de reacțiile emoționale și ajută la exprimarea sentimentelor într-un mod adecvat. Gândirea și acționarea asupra unei situații oferă capacitatea de a gestiona stresul.

Etapele vindecării emoționale

Vindecarea emoțională necesită o acțiune conștientă pentru a asambla toate părțile rupte într-un singur întreg. Procedura de vindecare emoțională are câteva etape. Învață să recunoști toate emoțiile fără a judeca. Acest lucru face ca vindecarea emoțională să fie un proces holistic care necesită suficientă îndemânare și răbdare.

Etapele vindecării emoționale sunt:

1. Predarea suferinței

Suferința emoțională vine din negarea emoțiilor dureroase. Într-un proces de vindecare emoțională, cu siguranță este bine să te predai suferinței. Nu încerca să scapi de durere. Fii prezent cu emoții, simte esența durerii. Înțelege și simte emoțiile pentru a o vindeca.

2. Conștientizarea care duce la toleranță

Creșterea conștientizării față de emoții permite cuiva să denumească sentimentul. Cunoașterea sentimentelor este primul pas către rezolvarea sentimentelor negative. Aceasta este o etapă bazată pe acțiune, în care înțelegerea emoțiilor dureroase ajută la vindecarea rănilor care sunt adânci în interior. Cunoașterea stării emoționale poate echipa mai bine să o facă față.

3. Confruntarea blocajului emoțional

Vindecarea emoțională se confruntă în mod obiectiv cu durerea emoțională. Aceasta are ca rezultat confruntarea cu problema emoțională care a fost evitată. Ușurarea este văzută în această etapă, deoarece fuga de probleme poate înrăutăți lucrurile. Fii gata să faci față blocajului emoțional. Poartă o discuție sinceră pentru a analiza problemele emoționale. Identifică declanșatorii emoționali și apoi înfruntă-i. După ce te confrunți cu sentimente negative, încearcă să le accepți și te vei simți mai bine.

Descoperă și cum vindecăm rănile moștenite din familie? Podcast cu Dr. Raluca Anton

4. Evitarea

După ce te vei confrunta cu emoții dureroase, vei începe să le eviți. În această etapă, învață să onorezi durerea și pentru a te vindeca trebuie să înveți să-ți exprimi emoțiile. Plânsul când te simți trist și țipatul într-o cameră goală te pot ajuta să îți eliberezi furia neexprimată și să te facă să te simți bine. Nu permite niciodată emoțiilor să rămână mult timp în corp, deoarece duce la epuizare mentală. Prin timp și răbdare, va avea loc mișcarea către recuperare.

5. Acceptarea Sentimentelor

Acceptarea este etapa care face loc pentru a te simți gol de sentimente. Să te simți amorțit în legătură cu toate experiențele dureroase. La acceptarea emoțiilor nedorite, există o stăpânire a acestora. Durerea va dispărea dacă nu mai stăpânesc gândurile și sentimentele prezente. Această etapă testează curajul emoțional și scoate la iveală tot ce este mai bun. Vechile obiceiuri se rup și cineva vei fi pregătit să accepți schimbarea.

Vindecarea emoțională aduce o viață nouă, plină de speranță, vigoare și optimism.

Concluzie

Alegerea de a ne vindeca emoțional din vechiul model familiar de rănire și dezamăgiri, urmată de acceptare și conștientizare, reprezintă un pas înainte spre recuperare. Sufletul se eliberează de blocajele emoționale și se îndreaptă spre creștere și bunăstare, permițând o creștere spirituală profundă.