Sunt momente în viață în care ne simțim trădați de Dumnezeu. Avem în minte gândul că el ne-a părăsit, dar realitatea este alta. Nimic din ce ni se întâmplă nu este întâmplător. Tot ce ni se dă să trăim este pe măsura forței noastre interioare. Despre asta a vorbit Prof. Dr. Vlad Ciurea la finalul episodului 056 din podcastul Fain&Simplu.
Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea
Un etalon al medicinei româneși, omul care operează pe suflet, Dr. Alexandru Vlad Ciurea îți recomandă cartea Agonie și extaz – Viața lui Michelangelo de Irving Stone.
„Michelangelo când a pictat ultima parte din Geneza spunea: Mâna nu mai era a mea, cineva îmi conducea mâna.” – Dr. Vlad Ciurea
Pentru momentele în care te simți abandonat, alege să-ți iei timp pentru tine. Lectura, prin capacitatea ei de a ne transpune în alte lumi, îți va arăta noi perspective. Spre exemplu, să vezi că Dumnezeu nu a plecat niciodată de lângă tine. El te veghează și îți dă putere oriunde ai fi și orice ai face. Trebuie doar să ai credință și răbdare.
În podcastul Fain&Simplu, Dr. Vlad Ciurea ne povestește despre progresele neurologiei, puterea creierului nostru și ce ne menține tineri. Omul care a marcat destinul a mii de pacienți în ultimii 50 de ani, a recunoscut că nimic nu este posibil fără credință.
Așadar, indiferent cu ce te confrunți în viața de zi cu zi, rămâi aproape de Dumnezeu. Ai încredere că el nu te pedepsește, nu te bate, nu abandonează la greu.
Dacă Dumnezeu ne-a creat, nu poate să ne părăsească. – Irving Stone
Agonie și extaz – Irving Stone
Un roman biografic bazat pe viața lui Michelangelo.
Autorul, Irving Stone, a făcut eforturi pentru a finaliza această neobișnuită biografie. Acesta s-a mutat pentru o vreme în Italia. Loc în care s-a documentat pentru a relata cât mai bine epoca înfloritoare, Renașterea.
Tot în Italia află detali deosebite despre celebrul artist european. Află cum s-a școlit tânărul Michelangelo, dar și detalii amoroase din viața acestuia.
Povestește despre legaturile sale cu familia Medici. Scrie despre relațiile, uneori conflictuale, cu contemporanii săi în ale artei: da Vinci, Donatello, Botticelli, Rafael.
Mădălina Costache