Top 10 cele mai bune filme Netflix, producții originale

sursă foto: netflix.com

În prag de An Nou am pregătit pentru tine un scurt top cu cele mai bune filme Netflix, producții originale. Cu câțiva ani în urmă, cei de la Netflix și-au dat seama că există o singură modalitate de a-și menține supremația în streaming în fața concurenței acerbe din partea rivalilor lor de la Hollywood. Astfel Netflix a trebuit să-și creeze propriul studio de film.

 În doar câțiva ani, Netflix a devenit unul dintre cele mai mari platforme de filme din lume, lansând un titlu original cel puțin o dată pe săptămână.

 În luna noiembrie, Netflix ia o evoluție și mai mare prin lansarea Red Notice, un film cu putere de vedetă în afara topurilor. Și este doar începutul a ceea ce vei găsi pe această platformă, mai ales dacă ești un cinefil înrăit. Te invităm să descoperi lista noastră actualizată cu cele mai bune filme Netflix.

Filme originale Netflix – cele mai bune și mai apreciate

1. Extraction (2020) 

„Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix, a fost vizionat de 99 de milioane de conturi. Pelicula are în centru misiunea mercenarului Tyler Rake (interpretat de Chris Hemsworth). Trimis în Bangladesh ca să îl salveze pe fiul răpit al unui baron al drogurilor aflat la închisoare.

2. Bird Box (2018)

Când rasa umană este atacată de entităţi care iau forma celor mai cumplite temeri ale noastre, o femeie încearcă să-şi salveze copiii legându-se la ochi şi încercând să se pună la adăpost de atacatori.

Atunci când o forță misterioasă distruge o mare parte din populația planetei, un singur lucru este sigur: cei care o văd își pierd viața. Malorie găsește iubirea, speranța și șansa unui nou început, însă toate acestea se vor destrăma. Trebuie să își ia cei doi copii și să meargă…

Filmul o are în rolul principal pe Sandra Bullock. Și a înregistrat cea mai mare audiență în decurs de șapte zile din istoria platformei de streaming online!

3. Spenser Confidential (2020)

Spenser Confidential este a cincea colaborare între regizorul Peter Berg și actorul Mark Wahlberg. Mark Wahlberg joacă in rolul lui Spenser, un fost polițist care a făcut 5 ani de pușcărie pentru că a incercat să rezolve în modul propriu un caz pe care șeful lui il mușamaliza. După ieșirea din inchisoare acesta dorește să plece din Boston insă evenimentele se precipită și il prind in vâltoarea lor. Lui Spenser ii sare in ajutor Hawk, personaj interpretat de Winston Duke și care ii este acestuia de un real ajutor.

4. 6 Underground (2019)

6 Underground este regizat de către legendarul Michael Bay, persoana care se află în spatele celebrei francize  Transformers sau Bad Boys I și II. Capul de afiș îi aparține lui Ryan Reynolds .

Povestea ne aduce în atenție o echipă de șase oameni care sunt practic morți pentru restul lumii. Liderul lor este Ryan Reynolds, iar împreună pornesc să facă lumea un loc mai bun. Cum? Măcelărind tot ce le iese în cale, în stilul inconfundabil a lui Michael Bay.

5. Murder Mystery (2019)

Este filmul perfect pentru o seară în care îți dorești să te relaxezi. Filmările au avut loc în Italia, în portul Santa Margherita Ligure și în zona Lacului Como și i-a adus îi aduce în centrul atenției pe Adam Sandler și Jennifer Aniston.

Lungmetrajul redă povestea unui polițist din New York (Adam Sandler) care pleacă împreună cu soția sa (Jennifer Aniston) într-o călătorie mult așteptată prin Europa. O întâlnire imprevizibilă cu un bărbat misterios (Luke Evans) îi va aduce în ipostaza de invitați la o întrunire de familie pe iahtul bătrânului miliardar Malcolm Quince. Atunci când Quince este asasinat, cei doi devin suspecții principali, parcă desprinși dintr-un roman sau film polițist.

Desoperă și Cum să te răsfeți când stai acasă: 5 idei de activități pentru zilele ploioase

6. The Old Guard (2020)

„The Old Guard” are la bază seria de romane grafice semnate de Greg Rucka și ilustrate de Leandro Fernandez.

Povestea sună astfel: „conduși de o războinică numită Andy (Charlize Theron), un grup de merceneri cu abilitatea misterioasă de a nu muri niciodată luptă pentru a proteja lumea muritorilor timp de secole. Atunci când echipa este recrutată pentru a gestiona o misiune urgentă. Iar abilitățile lor extraordinare sunt expuse, Andy și Nile (Kiki Layne), cel mai nou soldat din echipă, trebuie să apare grupul de amenințarea celor care își doresc să replice și să monetizeze puterea lor prin orice mijloace”.

7.   Enola Holmes (2020)

Regizat de Harry Bradbeer și produs de Mary Parent, Alex Garcia. Ali Mendes, Millie Bobby Brown și Paige Brown, pelicula este bazată pe romanul de Nancy Springer.

Acțiunea este plasată în anul 1884, Anglia este o lume în pragul schimbării. În dimineața zilei în care urmează să împlinească 16 ani, Enola Holmes (Millie Bobby Brown) descoperă că mama ei (Helena Bonham Carter) a dispărut. Lăsând în urmă o mulțime de cadouri, dar niciun indiciu referitor la destinația sau motivul plecării. După o copilărie nonconformistă, Enola se trezește deodată în grija fraților ei, Sherlock (Henry Cavill) și Mycroft (Sam Claflin). Amândoi hotărâți să o trimită la un pension pentru tinere domnișoare manierate. Refuzând să se supună dorinței celor doi, Enola fuge la Londra pentru a-și căuta mama. De-a lungul călătoriei, ajunge să fie implicată într-un mister care are legătură cu un tânăr lord (Louis Partridge) fugit de acasă și devine ea însăși o superdetectivă. Depășindu-și celebrul frate, pe măsură ce descoperă o conspirație care amenință să schimbe cursul istoriei.

Dacă l-ai văzut și ți-a plăcut te anunțăm că lungmetrajul va avea și parte de o continuare care este deja în lucru.

8. Project Power (2020)

Imaginați-vă dacă ar exista un medicament care să vă facă un supererou timp de cinci minute. Nu știți ce putere se va dezlănțui până nu o veți lua prima dată.

Lansat în mijlocul pandemiei, Project Powe este una dintre producțiile gigantului de streaming care îți taie respirația. Acțiunea ne poartă pe străzile din New Orleans, unde începe să circule un zvon despre o nouă pastilă care descătușează forțele supranaturale unice ale fiecăruia. Surpriza: nu știi la ce să te aștepți până nu iei pastila! Unii se aleg cu o piele de nepătruns pentru gloanțe, pot deveni invizibili sau superputernici, alții au parte de reacții mortale.

Dar când criminalitatea orașului crește vertiginos din cauza folosirii acestei pastile, un polițist local (Joseph Gordon-Levitt) își unește forțele cu o adolescentă traficantă de droguri (Dominique Fishback). Dar și cu un fost soldat mânat de o dorință secretă de răzbunare (Jamie Foxx). Aceștia decid să își asume riscul de a lua această pastilă pentru a-i găsi și opri pe cei care au creat-o.

9.Army of the Dead (2021)

Producția este în parte film de acțiune și  îl readuce pe Snyder  în genul horror și la zombie pentru prima oară de la Dawn of the Dead.

Sinopsisul spune că „în urma unei epidemii de zombie în Las Vegas, un grup de mercenari fac pariul suprem, aventurându-se în zona de carantină pentru a reuși cel mai mare jaf al tuturor timpurilor.”

Dacă nu te-am făcut suficient de curios, Zack Snyder spunea că: „Este un film care merge până la capăt, cu pedala la podea. Cu zombie și cu jafuri armate, așa că este o combinație fericită de genuri. Așadar, dacă aștepți un calvar cu zombie, îl vei primi, sută la sută. Dar vei avea parte și de aceste minunate personaje într-o călătorie fantastică. Va lua oamenii prin surprindere cu faptul că aceste personaje vin cu multă căldură și emoție”.

10.       Fatherhood (2021)

Comedia „Fatherhood” face parte din cele mai bune filme Netflix. Aceasta îl aduce pe Kevin Hart într-o postură inedită! Iniţial programat să fie lansat în cinematografe de Sony, „Fatherhood” spune povestea unui bărbat (Kevin Hart) care se găseşte în postura de a-şi creşte singur copilul, după ce soţia a murit la scurt timp de la naştere. Netflix a achiziționat filmul alături de Higher Ground Productions, compania lui Barack şi Michelle Obama.