8 semne că partenerul tău se teme de angajament

8 semne că partenerul tău se teme de angajament

Uneori este greu de stabilit dacă într-o relație unul din parteneri are teamă de angajament sau pur și simplu nu vă potriviți. Frica de angajament este modernul „nu ești tu de vină, sunt eu”. Depinde de tine să-ți dai seama dacă poți sau nu să faci față la asta.

Primul pas este să identifici dacă este cu adevărat vorba de o teamă de angajament. Pentru asta, am pregătit pentru tine câteva semne la care să fii atent.

8 semne că partenerul tău se teme de angajament

1. Nu poate fi vulnerabil în relație.

De regulă, persoanei care suferă de teama de angajament îi este atât de frică să nu fie rănit încât nu vrea sau nu pot să-și lase garda jos. Dacă ar face asta, ai putea vedea partea lor blândă și caldă, dar totodată le-ai descoperii slăbiciunile.

2. Îi este frică de respingere.

De multe ori nici nu vor recunoaște acest lucru pentru ei înșiși, dar sunt îngroziți să fie respinși. Sunt ușor răniți și iau lucrurile foarte personal, fapt ce nu face decât să le sporească teama.

3. Nu-și face planuri niciodată.

În general, dacă partenerul tău se teme de angajament, nu-și va face niciodată planuri. Nu vei auzi din partea lui lucruri concrete privind următoarea întâlnire, următoarea vacanță sau planuri de nuntă. Acesta va evita planificarea cu orice preț, chiar și a unui apel telefonic.

4. Relațiile lui nu trec niciodată de un anumit punct.

Persoanele cu frică de angajament au o lungă istorie de relații scurte, care pot dura de la săptămâni până la aproximativ 18 luni. Nimic nu pare să spargă bariera de doi ani. Atunci când lucrurile într-o relație devin reale, este posibil să se destrame.

5. Are o întreagă istorie de alegeri nepotrivite privind partenerii de cuplu.

Oamenii care se confruntă cu această frică au în general obiceiul de a alege oameni care nu sunt parteneri pe termen lung potriviți – dependenți, alcoolici, persoane cu probleme de sănătate mintală nerezolvate, persoane căsătorite și indisponibili emoțional. Acest lucru îi ajută să evite să fie nevoiți să se angajeze în relație.

8 semne că partenerul tău se teme de angajament
8 semne că partenerul tău se teme de angajament

6. Nu a fost căsătorit niciodată și nu vrea să fie.

Poți întâlni pe cineva care a fost căsătorit, dar apoi a fost atât de speriat de durerea divorțului, încât a prins frica de angajament. De obicei, totuși, este puțin probabil să fi fost căsătorit, deoarece căsătoria este angajamentul suprem.

7. Nu are mulți prieteni.

Frica de respingere se extinde dincolo de relațiile romantice. Prietenia necesită un tip de angajament, deschidere și dorință de a fi vulnerabil pentru a avea o legătură autentică pe termen lung.

8. Are probleme cu utilizarea titlurilor.

Îi este incomod să-l etichetezi în relație folosind cuvinte precum iubit și iubită. Oamenii cu frică de angajament nu știu cum să genstioneze emoția care vine la pachet cu aceste etichete. Mai mult, pentru ei, acest tip de alit înseamnă confirmarea angajamentului, prin urmare îl vor evita pe cât posibil.