7 motive pentru avea un de stil de viață minimalist

sursă foto: pexels.com

Ce presupune cu adevărat să ai un stil de viață minimalist? Și de ce ai vrea să alegi acest stil de viață?

Ei bine, în primul rând, a implementa aceste obiceiuri nu trebuie să implice să trăiești în afara societății sau să-ți dai toate bunurile, dar necesită să schimbi perspectiva prin care privești și prin care poți considera că puțin este mai mult.

Minimalismul este un stil de viață care implică mai puțin, indiferent dacă este vorba despre casă, ceea ce posezi sau doar modul în care gândești, iar modul în care vrei să trăiești în această capacitate depinde în totalitate de tine.

Atâta timp cât ai dorința de a scăpa de dezordine și de a crea spațiu, atunci ai putea beneficia de un stil de viață minimalist. Dincolo de libertate și spațiu, imaginează-ți că banii și economiile cresc atunci când cheltui mai puțin pe „lucruri”.

Iată cele șapte beneficii cheie ale unui stil de viață minimalist.

1. Îți îmbunătățește sănătatea mintală.

Suntem un produs al mediului înconjurător. Dacă casa ta este dezordonată și aglomerată, atunci și mintea ta e la fel. Ai simțit vreodată că nu poți gândi limpede – doar ca să realizezi că stai într-un spațiu dezordonat?

2. Te ajută să te concentrezi pe ceea ce contează.

În viață, ceea ce contează cel mai mult sunt oamenii pe care îi iubești, familia și prietenii. Când viața se apropie de sfârșit, se întâmplă rar ca oamenii să privească înapoi și să spună că iubesc Mercedesul pe care l-au avut mai mult decât orice. Este mai probabil să spui lucruri precum „Mi-aș dori să petrec mai mult timp cu copiii mei”, sau mi-au plăcut drumețiile pe care le-aș face singur la munte. Așadar, dacă ai mai puține lucruri pe care să te concentrezi, îți va oferi oportunitatea de a face ceea ce este important pentru tine.

3. Casa ta va fi mai ușor de curățat.

Dacă nu îți place să  faci mereu curat, acest stil de viață este pentru tine. Având mai puține lucruri de ridicat și de depozitat și curățenie în general, se va face foarte repede. Cu cât trăiești mai mulți ani în casa ta, cu atât se pare că acumulezi mai multă dezordine.

4. Există libertate în a deține mai puține lucruri.

Există libertate în a da drumul. În viață, cu cât te atașezi mai puțin de lucruri fizic și psihic, cu atât ești mai ponderat. Studiile au arătat că dopamina este eliberată atunci când ești capabil să eliberezi obiectele.

Descoperă și iertarea: În ce mod afectează sănătatea

5. Îmbunătățește creativitatea.

De multe ori, îți lipsește creativitatea pentru că ești prea ocupat. Făcând mai puțin, vei evoca, de fapt, creativitatea. Vei începe să găsești modalități de abordare a problemelor, vor veni idei interesante. Și în sfârșit vei avea timp să le implementezi. Nu vor mai fi o dorință sau un vis, ci realitatea ta.

6. Vei economisi bani.

A implementa un stil de viață minimalist îți va îmbunătăți finanțele. Cultura americană pune foarte mult accent pe case, mașini, cariere și alte obiecte materiale care simbolizează bogăția. Dar vei învăța că a trăi cu mai puțin înseamnă de fapt mai mult. Vei avea mai mult timp să contribui la tine și, la rândul tău, să oferi celorlalți. Te simți cu adevărat viu când dăruiești. A dărui înseamnă a trăi.

7. Sănătatea se va îmbunătăți

Traiești într-o lume de astăzi în care stresul nu lipsește, iar a fi copleșit poate cauza probleme imense pentru sănătate. Stresul de a rămâne sănătos și angajat a devenit o problemă majoră pentru mulți.

Este mult mai ușor să începi să trăiești o viață mai fericită odată ce scapi de presiunea de a face mereu și a avea mai mult.