3 moduri prin care poți trece prin durere în propriul ritm

sursă foto: unsplash.com

Furia și durerea fac parte din noi, chiar dacă de multe ori încercăm să fugim de ele, ori răbufnim în cele mai neașteptate moduri.

Durerea și/sau furia pot fi dificile și stresante și aproape toată lumea trece prin acestea la un moment dat în viața lor. În ciuda acestui fapt, poate fi foarte dificil să prezicem cum am putea reacționa la o pierdere, ori chiar și la stările de furie deoarece este un proces foarte individual.

Importanța de a-ți permite să suferi

Nu este neobișnuit în zilele noastre să auzim oameni vorbind despre vindecarea interioară care trebuie să aibă loc în noi toți pentru a merge mai departe ca societate. Și în majoritatea cazurilor (dacă nu în toate), vindecarea de durere este o parte a acestei lucrări.

Munca pentru vindecarea durerii este un proces și trăim într-o societate care este atât de adversă în raport cu acest sentiment. Dar astăzi, trăim vremuri care ne îndeamnă să încetinim, să ne oprim și să ne oferim spațiu […] S-au întâmplat atât de multe, încât nu putem pur și simplu să continuăm.

Cum poate durerea neprocesată să stea în calea vindecării?

Când se întâmplă ceva groaznic, tendința este de a îngheța, de a ne bloca. Când înghețăm, durerea este blocată în corpurile noastre și când asta se întâmplă din nou și din nou, creează tot felul de lucruri, fie că este vorba de boală sau chiar de o schimbare a comportamentului, cum ar fi să fii furios tot timpul.

Pentru a trece prin corp, durerea trebuie să fie simțită – ceea ce este mai ușor de spus decât de făcut. Trăind într-o cultură care este foarte concentrată pe capitalism, există această împingere către „Trebuie să continuăm”, dar dacă nu ne oprim, nu suntem în stare să integrăm cu adevărat lecțiile pe care trebuie să le facem. se integrează.

Deși nu este ușor să găsești timpul și spațiul pentru a face acest lucru, durerea necesită timp pentru a fi procesată.

Descoperă și cei 6 pași pentru abordarea conflictelor și îmbunătățirea dialogului

3 moduri prin care poți trece prin durere în propriul ritm:

1. Prin angajarea corpului.

Animalele  tremură de obicei ca răspuns la stres, pentru a-și ajuta corpul să proceseze ceva, cum ar fi să fie atacate sau rănite.

Oamenii pot întruchipa aceeași idee prin lucruri precum dansul și chiar respirația. Acestea ne permit de fapt să eliberăm somatic, să alchimizăm și să integrăm medicina durerii.

Tiparele specifice de respirație permit mai mult spațiu pentru emoțiile care sunt îngropate adânc în sufletul nostru.

2. Oamenii te pot ajuta să depășești durerea

Să te simți ținut și susținut de comunitatea ta în perioadele de durere este esențial. A avea încredere în oamenii din viața ta care nu încearcă să repare sau să schimbe sau să-ți ofere sfaturi în legătură cu durerea și doar să mărturisești este extrem de util.

Și chiar dacă evenimentele încă nu arată la fel cu pandemia în curs, ne putem revedea măcar în context virtual.

3. Prin scriere

Și, în sfârșit, jurnalul poate fi, de asemenea, un instrument util în acest proces de trecere a durerii. Scrisul este, de fapt, o terapie pentru a-ți elibera sufletul de sentimente fie că este vorba de cele pozitive, ori cele care te încarcă negativ.

Concluzie

Atunci când nu ne procesăm propria durere și nu ne facem timp să plângem cu adevărat, aceasta ne poate dezamăgi – mintea, trupul și spiritul. Nu este bine pentru noi, pentru oamenii din viețile noastre sau pentru colectiv în ansamblu. Așa că în acest weekend, și întotdeauna, fă-ți timp să fii martor prin ceea ce ai trecut și prin ceea ce a trecut lumea și oferă-ți spațiu pentru a trece prin ele, indiferent cum ți se pare.