PODCAST: DORIN BOABEȘ, MIND ARCHITECT: CUM NE ANTRENĂM CREIERUL PENTRU VIITOR?

Trăim într-o lume VUCA: volatilă, incertă, complexă, ambiguă. Trăim într-o lume digitală în care schimbările se petrec cu o viteză ce uneori ni se pare amețitoare. Unii dintre noi se adaptează fără efort, în mod natural, în timp ce altora pare că le este mai dificil să îmbrățișeze în mod natural schimbarea.

IT-ist cu o experiență de peste 20 de ani, expert în leadership, trainer și membru fondator al Mind Architect, Dorin Boabeș este un om care, pe parcursul vieții sale, a îmbrățișat de la sine schimbarea. Ba mai mult, a avut nevoie de schimbare, astfel că la 40 de ani s-a întors pe băncile facultății, ghidat de una dintre valorile sale esențiale: învățarea continuă.

Astăzi, Dorin Boabeș vorbește cu multă relaxare despre schimbările care s-ar putea să aibă loc în viitor: despre reconfigurarea unor domenii de activitate, despre descoperirea și valorificarea unor abilități necesare pentru o eventuală reconversie profesională, despre metaverse și cryptomonede, despre cum ne-am putea pregăti copiii să se adapteze în viitor la astfel de schimbări și, nu în ultimul rând, despre cum ne-am putea antrena noi înșine, mental și emoțional, pentru a ne adapta la schimbare.

Căci antrenamentul mental și emoțional va face diferența nu doar acum, ci mai ales în viitor, explică Dorin Boabeș. Iar pentru a-l începe, e nevoie de conștientizare.

Podcastul Fain & Simplu de azi poate fi privit și ca un antrenament pentru adaptarea la schimbare. Un antrenament din care nu lipsesc argumentele și explicațiile din neuroștiință. Vei afla, printre altele, ce e neuroplasticitatea, dar și care e legătura dintre învățarea continuă, calitatea relațiilor umane și longevitate.

Astfel, s-ar putea să-ți prindă bine să-ți iei lângă tine o agendă pentru notițe. Sunt multe informații ce-ți pot prinde bine apoi în viața ta de zi cu zi. Hai, dă play și ia parte la antrenamentul de adaptare la schimbare!

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.