Moda de festival: TOP 10 cele mai importante tendințe în 2023

Moda de festival: TOP 10 cele mai importante tendințe în 2023

Începe ușor, ușor să se simtă primăvara în adevăratul sens al cuvântului. Pomii sunt toți înfloriți, soarele ne oferă îmbrățișări din ce în ce mai calde, ziua este mai lungă și nivelul de energie parcă tot mai ridicat. Ei bine, în acestă notă de bucurie, oameni fiind, ne gândim și mai departe. Apreciem frumusețea primăverii, însă parcă ne provoacă să visăm la ziua aia în care bluza își pierde mânecile. Iar de la tricou la muzică bună, câți pași să fie oare? Pentru uni sute de kilometri, pentru noi două clipiri. Așadar, instant ne-a venit în minte perioada festivalurilor, în care toți poartă cele mai faine (și scurte) haine din garderobă. Doar e festival, nu? Orice este permis! – oarecum. Atunci, ce se recomandă, cum arată moda de festival în 2023? Aruncă o privire în lista de mai jos și descoperă cele mai relevante tendințe din acest an.

Moda de festival: TOP 10 cele mai importante tendințe în 2023 – Așteapă-te să le vezi peste tot!

1. Rozete

Sursa: Pinterest

Unul dintre cele mai populare motive de primăvară a fost rozeta tridimensională. Ei bine, căldura nu o sperie și rămâne în top vara asta. Așadar, nu te mira să o vezi la toate festivalurile din an! Fie că este o aplicație de țesătură pe o piesă de îmbrăcăminte sau o podoabă pe un colier, 2023 ține de magia primăverii cu dinții. Așadar, nu te sfii să o iei în calcul.

2. Color Blocking

Color Blocking
Sursa: Pinterest

Dacă nu știi ce reprezintă Color Blocking îți spunem noi. Aceasta se referă la a culori opuse de pe roata culorilor și a le împerechea pentru a realiza combinații de culori interesante și complementare. Practic, când privești o ținută închegată pe acest principiu de modă, rămâi câteva secunde blocat. Ta-Da!

Color Blocking - moda de festival 2023
Sursa: Pinterest

Această tendință, care vine și dispare din când în când de pe podiumul modei, va fi prezentă la orice festival. Prin urmare, dacă vrei să mergi cu trendul, folosește-te de roata culorilor pentru a-ți pregăti ținutele. Nu uita să folosești și accesorii în același ton!

3. Paiete

3. Paiete
Sursa: Pinterest

Da, ai citit bine, paietele rămân reprezentative și în acest an pentru moda de festival. Poate nu toți le agrează însă vrem nu vrem să recunoaștem aduc spiritul petrecerii la masă. Iar în marea de lumini a festivalurilor vor arăta într-un mare fel. Așadar, dacă vrei ca toți ochii să fie pe tine, zi sau noapte, alege să porți cel puțin un obiect vestimentar cu paiete.

4. Ultra mini

4. Ultra mini
Sursa: Pinterest

Fustele ultra-mini și pantalonii scurți vor fi mereu populare la festivaluri. Și dacă vrei să-ți duci stilul într-o altă direcție anul acesta, de ce să nu încerci tivul cu bule? Forma populară de fustă de la mijlocul anilor 2000 a revenit și e gata să aducă volum ținutei tale.

5. Accesorizarea cu lanțuri

5. Accesorizarea cu lanțuri Moda de festival: TOP 10 cele mai importante tendințe în 2023 – Așteapă-te să le vezi peste tot!
Sursa: Pinterest

Moda de festival în 2023 înseamnă, printre altele și lanțuri. Mai exact, accesorii cu lanțuri. De la coliere groase la brățări delicate, lanțurile vor adăuga o notă de vârf oricărei ținute de festival. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga puțină strălucire unui aspect simplu.

6. Plasă

Plasă
Sursa: Pinterest

Dacă nu ești la primul tău festival, probabil plasa nu-ți va oferi un mare șoc. La urma urmei, majoritatea festivalurilor cunoscute și îndrăgite de toți sunt vara. Prin urmare, petrecăreții aleg de cele mai multe ori să-și îmbrace corpul cu piese ușoare și respirabile. Motiv pentru care plasa nu a lipsit niciodată și deci nu va lipsi nici acum.

Plasă
Sursa: Pinterest

Citește și: Moda pentru femei (primăvară-vară 2023): TOP 10 tendințe de care trebuie să știi

7. Culori neon

7. Culori neon
Sursa: Pinterest

Culorile neon strălucitoare și îndrăznețe vor fi la modă în 2023. De la roz neon la verde neon, așteaptă-te să vezi o mulțime de nuanțe vibrante pe terenul festivalului. Indiferent dacă este vorba de un crop top neon sau de o pereche de ochelari de soare neon, adăugarea unui strop de culoare este o modalitate sigură de a ieși în evidență în mulțime.

8. Nuanțe de apus

8. Nuanțe de apus
Sursa: Pinterest

Poate în contrast cu punctul anterior, moda de festival în 2023 implică și nuanțele apusului. Deci dacă nu-ți place să fii punctul principal de atenție, însă vrei să fii totuși în tendințe, alege această variantă. Folosește în ținuta ta culori calde precum galben, portocaliu, roșu și roz!

9. Țesătură care schimbă culoarea

9. Țesătură care schimbă culoarea
Sursa: Pinterest

Festivalul începe, în adevăratul sens al cuvântului, la orele dup-amiezii și se întinde până la primele ore ale zilei următoare. Prin urmare, acesta este locul ideal de a prezenta această tendință emergentă la întregul său potențial: cea a țesăturilor care se schimbă la lumină și căldură.

10. Tie-Dye

10. Tie-Dye Moda de festival: TOP 10 cele mai importante tendințe în 2023 – Așteapă-te să le vezi peste tot!
Sursa: Pinterest

Aceasta a fost o tendință uriașă în 2020 și nu dă semne de încetinire în 2023. Așteaptă-te să vezi o mulțime de modele colorate de tie-dye pe îmbrăcăminte și accesorii la festivalurile din acest an. Dacă vrei să adaugi o notă de fler boem aspectului tău de petrecere, atunci această tendință este pentru tine.

Acestea au fost cele zece tendințe de bază pentru moda de festival a anului 2023. Nu uita însă următorul aspect: Festivalul înseamnă muzică bună și distracție alături de oamenii tăi faini. Așadar, caută să alegi doar ceea ce ți se potrivește într-adevăr din această listă pentru a-ți construi ținutele. Altfel, dacă nimic nu rezonează cu tine, este în regulă! Îmbracă-te doar cu acele piese din garderoba ta care-ți fac sufletul să vibreze. Distracție plăcută!

Mădălina Costache