DECLARAȚIE DE DRAGOSTE PENTRU VIAȚĂ. GEORGE BALTĂ | Fain & Simplu Podcast 029

În episodul cu numărul 29 al podcastului Fain & Simplu, Mihai Morar îl are drept invitat pe George Baltă, un sportiv de performanță. Fost practicant de rugby, dar rugbist până la moarte pentru că acesta este sportul care l-a format și căruia îi datorează totul.

Pe George viața l-a lovit de trei ori la rând: o dată cu accidentul care l-a așezat într-un scaun cu rotile, a doua oară cu moartea fratelui său, trei ani mai târziu și cu un infarct pe care mama sa l-a suferit în timp ce avea grijă de el. Și tot de trei ori George s-a ridicat și mai puternic în fața vieții. Mai vesel, mai optimist, mai bun, mai liniștit dar și mai dornic să-i arate vieții însăși că aceasta are și părți frumoase pentru care merită a fi trăită.
De trei ori a privit George viața în ochi, fără sfidare, dar cu demnitate. De trei ori, omul căruia doctorii îi mai dăduseră numai trei ore de trăit. Vă invităm să vizionați acest episod-lecție de viață…Măcar o dată.

Urmăriți întregul episod aici:

SHOW NOTES:
În acest episod, George Baltă ne povestește cu seninătate ceva ce pare greu de crezut. Și anume cum un accident la coloană suferit în timpul unui meci de rugby, și care l-a lăsat paralizat, a fost cel mai bun lucru care i se putea întampla în viață.
Ceea ce pare desprins din filme sau speech-uri motivaționale, pentru George e o realitate. Și el ne povestește realitatea lui, așa cum e ea. Faptul că luăm viața ”de-a gata”, ”for granted”, fără să fim prezenți, conștienți de ceea ce trăim și ceea ce ni se întâmplă. Dar atunci când îi simți fragilitatea, și tot ce-ai trăit ți se perindă prin fața ochilor într-o clipă, reușești să te motivezi să trăiești cu adevărat.
George nu este special, nici handicapat. George nu este ”vai, săracul”. George este un om nomal. Un atlet, un rugbist până la moarte care îi spune cu zâmbetul pe buze lui Mihai că poate face exact aceleași lucruri ca și el. Mihai, pe picioare, iar el, din scaun. Poate conduce mașina, alerga, sări cu parașuta, sau participa la raliu. Pentru că vrea. Și pentru că vrea, poate.
Un episod-lecție de viață în care un alergător în scaunul cu rotile ne spune de ce vrea să scoată sub 3 ore la un maraton. Pentru că medicii i-au mai dau doar 3 ore de trăit după accident. Iar el, luptând din greu, prin recuperare, terapie și, în cele din urmă, acceptare și concentrarea pe bine, le-a dovedit că s-au înșelat.

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.

Episod sustinut de CEZ România, organizatorul Maratonului Olteniei, și RC Europe, partener al evenimentului 👉 https://maratonulolteniei.ro/