”Cheia e să te bucuri de moment și să aduni amintiri”

Nu știu de ce își spune Otravă, pentru că este de fapt o dulceață. Personalitatea lui este complexă și contradictorie: poartă cele mai cool haine sport, dar este de o eleganță și un bun simț în cel mai clasic sens al cuvântului, pare arogant, dar este extrem de bun și empatic, nu are trăsăturile unui Don Juan, dar este unul dintre cei mai fermecători bărbați pe care i-am întâlnit. Doamnelor și domnilor, faceți cunoștință cu Cristian Șimonca.

Încep cu o întrebare serioasă: cum arată viața ta în momentul acesta?

Fix cum nu era înainte. Cu mască, distantat de cei dragi. Ne adaptăm și încercăm să facem lucrurile să funcționeze. Atât cum putem. Îmi plăcea tare să călătoresc, îmi plăcea tare să merg la teatru, la filme, la festivaluri, la concerte, în cârciumi. Nimic din toate astea nu mai intră în ritualul zilnic. Însa cel mai important e că suntem sănătoși. Asta contează. Restul se rezolvă. În timp.

Care e cea mai recentă descoperire pe care ai făcut-o legat de propria persoană?

Mă cunosc foarte bine. Știu cam totul despre mine. Nu am descoperit nimic nou la mine. Sunt același om cu simțul umorului, iubitor de artă, de tot ce e în jur. Și un om care mulțumește în fiecare zi pentru viața pe care o are. Suntem niște oameni fericiți. Și eu și soția mea. Asta ne spunem zilnic.

Întotdeauna ai lăsat impresia că faci numai ce îți place. Este un noroc să poți face asta. Am dreptate? Te consideri un om norocos?

Sunt cel mai norocos om din lume. Am tot ce îmi doresc. Am și ce nu am visat vreodată să am. Tot. O soție minunată, o mamă în viață și sănătoasă, un tată prezent doar în gând, dar mereu lângă mine, prieteni senzaționali, cunoștințe mișto. Revenind la întrebare… da… îmi place ceea ce fac. Îmi place la nebunie libertatea pe care o am, faptul că mă urc pe trotinetă și că mă plimb prin oraș, că văd locuri noi, că mă bucur de o cafea bună, că stau la o vorbă cu oameni mișto.

Cum poate omul să-și facă norocul cu mâna lui?

Muncind. Doar așa poți să faci. Au fost ani în care aveam 2 zile libere la 2 săptămâni de muncă. Mulți ani. Ani în care am acumulat. Informație, am legat prietenii, am învățat, am muncit. Ani în care m-am format. Și ăsta de azi sunt și datorită acelor ani. Încă muncă. Asta e cheia în toate. Să te dedici, să faci cu plăcere orice faci, să pui pasiune în tot. Să te bucuri de moment. Să trăiești clipa, să aduni amintiri.

Care sunt bucuriile tale mici, alea care îți fac ziua bună?

Să mă trezesc alături de soția mea, să facem noi glumele noastre… la care râdem doar noi, să merg la teatru, să beau o cafea bună la T Zero, să mă văd cu prietenii mei, să râdem mult, așa cum o făcem zilnic. Și toate lucrurile dintr-o zi banală. Să merg cu trotineta prin oraș în căutare de locuri noi, o mâncare bună, un film acasă cu Diana, câteva episoade din Friends, un meci de fotbal, un tricou pe care îl găsesc și îl achiziționez pentru colecția mea de tricouri de fotbal, baschet, handbal, hockey sau rugby.

Ești faimos, ai succes, ai o familie frumoasă. E ceva ce îți lipsește?

Nu sunt faimos. Faimos e Michael Jordan. Și nici succes nu știu dacă am… familie frumoasă am. Nu. Nu îmi lipsește nimic. Avem tot. Tot ce ne-am dorit și mult peste asta.

Te-ai mutat de curând în casă nouă. Care sunt lucrurile la care ai renunțat când ai plecat din vechea locuință?

Încă suntem în faza de mutare. Am luat doar hainele, pickup-ul, televizorul, cărțile Dianei, colecția de filme, colectia de tablouri și obiecte de artă și hainele. Toată mobila a rămas acolo. Am luat fix lucrurile de suflet și de trup 🙂 Adică hainele 🙂

Ce amintiri ai despre familia ta de când erai mic?

Multe. Momentele când mergeam cu tata la teatru. Vacanțele petrecute la mare. Am foarte multe. Am în cap fix cum erau părinții mei cu mine. O familie fericită care se iubea tare și care era puternică. Asta e imaginea pe care o am întipărită în cap.

Ce fel de copil ai fost si ce fel de adult ai devenit?

Un copil normal. Fără talente prea multe. Liniștit. Unde mă lasai, acolo stăteam. Și ca adult sunt cam la fel. Un om normal, decent, în banca lui. Liniștit și relaxat. Pe cât se poate. Un om care se bucură de ceea ce are și care trăiește fiecare moment.

Ce îți place cel mai mult la tine?

Faptul că am umor. Asta mă salvează mereu din orice situație. Și când mă depășește subiectul… fac o glumă, o autoironie și ies din asta.

Ce detești cel mai mult la tine?

Nu detest nimic. Însa mi-ar plăcea să mă pricep la mai multe domenii. Să fiu mai practic.

Care e starea ta de spirit actuală?

Una bună. Mereu sunt așa. Nu zic ca sunt pozitiv pentru că anul ăsta nu e bine să ieși pozitiv. Dar sunt ok 🙂 Cu multă speranță. Că o să fie mai bine la anul.

Luana Dăneț

Foto: arhiva personală Cristian Șimonca