Când este recomandat să adormi mai târziu decât de obicei

sursă foto: pexels.com

Specialiștii susțin că secretul pentru a avea un somn odihnitor și pentru a ne trezi bine dimineață trebuie să dormim suficient. Cu toate astea, regulile pot fi și încălcate și pot exista excepții care ne arată când este recomandat să adormi mai târziu decât de obicei

De ce contează să avem o oră constantă de trezire.

Este extrem de important, conform specialiștilor, să ne trezim exact la aceeași oră în fiecare zi, șapte zile pe săptămână.

Consecvența ne ajută să stabilim ritmul circadian, care, la rândul său, susține un somn de calitate, o digestie sănătoasă, susținerea imunității și o mulțime de alte lucruri bune.

Descoperă și cum pot afecta pijamalele calitatea somnului

Când este recomandat să adormi mai târziu?

Deși sună destul de simplu în teorie, toți avem acele nopți în care stăm treaz puțin mai mult decât era planificat. Cu toate astea aceste excepții trebuie să includă 5 ore obligatorii de odihnă. Mai puțin de cinci ore este momentul în care timpul de reacție începe să scadă, ceea ce poate duce la accidente, în special pentru cei care conduc.

Așadar, fie că planurile tale sociale te țin treaz, fie că te muncești toată noaptea, asigură-te că timpul tău total de somn trece de cinci ore.

Concluzie.

Când vine vorba de un somn bun, menținerea consecvenței în rutina ta de trezire este esențială, cu excepția cazului în care înseamnă că dormi mai puțin de cinci ore. Pentru a beneficia de acele ore odihnitoare, ia în considerare să te consulți cu un medic specialist în vederea prescierii unui supliment.