Site icon Fain si Simplu

Sport acasă: Cel mai bun antrenament de 10 minute pentru întregul corp

Sport acasă: Cel mai bun antrenament de 10 minute pentru întregul corp

Când?! Nu am timp!”. Mereu ne spunem asta atunci când calculăm orele necesare pentru un antrenament. Dacă nu te numeri printre norocoșii care au sala la scara blocului, probabil numai gândul de a te deplasa până la cea mai apropiată ți se pare un chin. La urma urmei, sala este cheia succesului, nu? Doar mersul la sală ne aduce “corpul de vară” intens dorit. Ei bine, nu chiar. Poți obține aceleași rezultate chiar și făcând sport acasă.

În plus, cu un plan de antrenament bine pus la punct, poți ajunge să-ți atingi țelul chiar mai repede. De exemplu, decât să pierzi minim două ore din zi la sală pentru un antrenament basic, mai bine 10 minute acasă cu un antrenament de top. Astfel, decât să pierzi timpul în trafic pentru a alerga pe bandă treizeci de minute și, eventual, câteva ridicări de greutăți, alege o variantă mai isteață. Alege un antrenament mai intens însă la fel de, poate chiar mai eficient, într-un timp record.

Astăzi poți da update chiar și în sport. Nu trebuie să stai neapărat zeci de ore într-o sală de sport pentru a fi FIT. Există soluții mai rapide, iar în continuare îți oferim cel mai bun antrenament de 10 minute pentru întregul corp. Prin intermediul lui, vei lucra toate grupele importante de mușchi, iar în plus îți vei crește capacitatea cardio și rezistența musculară. Ești gata? Hai să începem!

Sport acasă: Cel mai bun antrenament de 10 minute pentru întregul corp

Pentru acest antrenament: Setează-ți cronometrul pentru 10 minute, apoi efectuează fiecare mișcare de 10 ori. Parcurge circuitul până rămâi fără timp. Odihnește-te după cum simți că este necesar între exerciții. Reține însă că trebuie să transpiri 10 minute!

Propulsorul

Mușchii lucrați: cvadricepși, ischiogambieri, fesieri, umeri

Excelent pentru: Ridicarea obiectelor deasupra capului

Cum să o faci:

Plank Jack Pushups

Mușchii lucrați: piept, umeri, core (centrul corpului)

Excelent pentru: Dezvoltarea unui nucleu puternic și partea superioară a corpului, astfel încât să te poți îndoi, ridica și răsuci pe tot parcursul vieții.

Cum să o faci:

Pentru a ușura flotările, încercați oricare dintre următoarele:

Runner Roll-Ups

Mușchii lucrați: Abdominali, oblici

Excelent pentru: Postura și prevenirea leziunilor spatelui

Cum să o faci:

Sărituri laterale + 2 Jumping Jacks x 1 minut

Mușchii/sistemele implicate: Picioare, fitness aerobic

Excelent pentru: Antrenamentul pentru drumeții, ciclism sau orice altă activitate pe care o apreciați în aer liber.

Cum să o faci:

Și cu asta am ajuns la final. Fă-ți curaj, găsește-ți motivația și începe să faci sport acasă. Este mai fain și simplu decât crezi!

Mădălina Costache

Exit mobile version