PODCAST: ALEXANDRU RAFILA, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: MEDICII CARE IAU ȘPAGĂ – OAMENI FĂRĂ SUFLET

Omul care are în mână sănătatea românilor – ministrul Alexandru Rafila vorbește deschis cu Mihai Morar despre greșelile din pandemie, șpaga din sistem și miturile despre vaccinuri.

Ministrul Sănătății este unul dintre personajele de la care românii au, constant, mari așteptări. De ani de zile, sistemul medical de stat iese în față mai curând prin scandalurile din presă decât prin realitatea din teren. Care este ea? Poți să mai găsești medici care își practică meseria fără să ceară șpagă? Care să fie empatici? Sau mai bine așteptăm ca întregul sistem sa fie robotizat?

La exact 8 ani de la incendiul de la Colectiv, sistemul medical de stat este pus iar în fața unei tragedii – cea de la Crevedia – care îi arată limitele. Alexandru Rafila recunoaște neajunsurile, dar ne spune și când vom avea mult așteptatele spitale promise de fiecare guvernare.

Aflăm tot de la ministrul Sănătății care au fost marile greșeli din pandemie și ce efecte neașteptate au ele azi: o neîncredere patologică a românilor în vaccinurile care au salvat milioane de vieți. Cine are azi dreptate, autoritățile sau antivacciniștii?

Află si tu, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.