Site icon Fain si Simplu

De ce e important să nu fugi de emoțiile tale negative

De ce e important să nu fugi de emoțiile tale negative

Cu toții ne dorim să fim mereu fericiți. Vrem să evităm suferința pe cât posibil și imposibil. De aceea, deseori, când apar emoții negative, cum ar fi tristețea, furia sau anxietatea, avem tendința să le reprimăm sau să le neglijăm. Însă, această strategie, pe termen lung, poate fi dăunătoare atât pentru sănătatea noastră mentală, cât și pentru relațiile noastre. De ce? Pentru că emoțiile tale negative sunt mesaje importante pe care mintea ta încearcă să ți le transmită. Informații pe care ai nevoie să le procesezi spre a crește.

De ce e important să nu fugi de emoțiile tale negative?

În cadrul podcastului Fain & Simplu, Psih. Diana Lupu prezintă relația pe care ar trebui să o avem cu fricile noastre. Folosind un joc de imaginație, ea ne dă o nouă perspectivă prin care să începem să privim emoțiile:

“Avem ușa casei noastre. Cineva bate la ușă și nu-mi place de acel cineva. Mă uit pe vizor și parcă nu îmi dau seama cine este (…), dar nu-mi place. Alea de obicei sunt emoțiile noastre de disconfort. Ele vin în vizită la noi. Și scoul meu mai degrabă nu e cum să mă ascund mai bine în casă (…) ci cum încet, încet să devin o gazdă bună pentru emoție.

E important să o primești în casă, nu trebuie. E a ta. Emoția nu e ceva exterior nouă. E din noi.” – Psih. Diana Lupu

Mai mult decât atât:

Cum să faci față emoțiilor negative?

Emoțiile tale negative nu sunt un semn de slăbiciune, ci o parte normală a experienței umane. În loc să le eviți, învață să le accepți și să le gestionezi într-un mod sănătos. Prin a face acest lucru, vei deveni mai rezilient, vei avea relații mai profunde și vei trăi o viață mai împlinită.

URMĂREȘTE EPISODUL 208 DIN FAIN & SIMPLU PODCAST și testează sfaturile psihologului Diana Lupu. S-ar putea să găsești aici informțaiile de care ai tu nevoie spre a-ți găsi echilibrul și liniștea.

Exit mobile version