Cum amenajezi o zonă de relaxare acasă – sfaturi și idei

Colț de lectură

Amenajarea unui colț de lectură este un proiect ușor de pus în practică, deoarece necesită puține elemente: un fotoliu confortabil, o măsuță sau o noptieră pe care să așezi cărțile ce-așteaptă să fie citite (acesta poate fi și un bun exercițiu prin care te motivezi să citești în fiecare zi) și un lampadar.

În funcție de spațiul de care dispui și de preferințe, pentru un plus de confort, ai putea înlocui fotoliul cu un șezlong.

Balcon confortabil

Deși ai putea fi tentat(ă) să-l privești, inițial, doar ca pe un simplu spațiu de depozitare, balconul este, în realitate, mult mai versatil. Poate fi suficient să aduci în decor un balansoar sau o banchetă confortabilă, câteva elemente decorative și textile care să creeze o atmosferă cosy, pentru a-l transforma în zona de relaxare perfectă.

Balcon transformat în spațiu de relaxare
(sursă foto: Unsplash)

Continuăm seria surselor de inspirație cu două proiecte de amenajare potrivite pentru curți și grădini:

Piscină exterioară

Nu e musai să te orientezi către un model de piscină la fel de spațios precum cel din fotografia de mai jos. O idee la fel de bună se poate dovedi și alegerea unei minipiscine, adaptate dimensiunilor grădinii tale.

Piscină exterioară în inima naturii
(sursă foto: Unsplash)

Hamac în grădină

Grădina este locul perfect pentru momentele petrecute alături de familie și prieteni, precum și pentru cele în care stai doar tu cu tine și meditezi, te bucuri de o carte bună și de frumusețea naturii. Pentru a beneficia de confort sporit în zilele cu temperaturi blânde, ia în considerare varianta de a monta în curte și un hamac.

Hamac în grădină
(sursă foto: Unsplash)

Vestea bună e că există modele de hamace potrivite și pentru spațiile interioare, inclusiv pentru apartamente de dimensiuni medii.

Ține cont de dimensiunile și stilul de amenajare ale locuinței tale, găsește echilibrul între funcționalitate și estetică și vei reuși să creezi acel colț de relaxare care să răspundă nevoilor tale.