Aproape fără efort, animalele reușesc să aducă foarte multă bucurie în viața noastră. Un animal de companie te face să râzi și să te simți mai bine când ești supărat sau bolnav. Chiar și așa, nu toată lumea iubește animalele. Nu toți oamenii vor să le aibe prin preajmă. De cele mai multe ori, asta se întâmplă pentru că lumea nu cunoaște beneficiile pe care acestea le aduc. Din acest motiv, îți lăsăm mai jos:
10 motive pentru care ar trebui să ai un animal de companie
1. Te menține în formă
Dacă te gândești la un câine, ce-ți vine în minte prima dată? Plimările de cinci dimineața? Joaca cu mingea? Loialitatea lor? Adevărul este că majoritatea se feresc să ia în grijă un câine din cauza plimbărilor. Indiferent de animalul ales, omul trebuie să facă un efort în plus.
În general, alegem canapeaua sau patul în locul alergatului de exemplu. Suntem mai leneși atunci când suntem singuri. Poate am vrea să facem sport, dar nu găsim motivația. Fii sigur că un animal de companie va avea grijă să te miști.
2. Nu ești nicioadtă singur cu un animal de companie
Dacă locuiești singur sau partenerul tău este adesea plecat de acasă, probabil nu mereu ești în largul tău. Cu un animal de companie, nu o să te simți nicioadtă singur. Câinii sau pisicile sunt primele care te întâmplină de fiecare dată. Vin cu multă bucurie la ușă de cum ai intrat în bloc sau în curte. Te simt de la distanță și vor să te facă fericit.
3. Îți scade nivelul de stres
Viața omului modern este tot mai stresantă și mai plină de anxietate. Din fericire, aceste vietăți simpatice, chiar dacă nu folosesc cuvinte, te pot face să te simți mai bine. Gândește-te numai la mângâierea unei pisici. Cum se simte? Fii sincer! Stresul scade cât vezi cu ochii, la fel ca atunci când privești pești înnotând.
4. Îți poți face prieteni noi
Oamenii care iubesc animalele sunt foarte deschiși. Odată ce alegi să ai grija de unul, o să ai parte de o primire tare călduroasă în grup. Nu-ți fie teamă de discuții. Prieteniile se vor lega cât ai zice „pește”. O să vezi cât de natural o să-ți vină să vorbești despre animalul tău și al altora.
5. Îți îmbunătățește sistemul imunitar
Poate murdăria a fost unul din motivele principale pentru care ai ales să nu-ți iei un animal de companie. Într-adevăr, nu este plăcut să-l vezi cum intră în casă plin de mizerie. Cu toate acestea, nu este un lucru neapărat rău. Da, aduc mulți germeni de afară, însă asta te va face mai rezitent în fața răcelilor sau a altor boli.
6. Îți poți împiedica copiii să dezvolte alergii
Potrivit ultimelor studii, blana îi poate împiedica pe cei mici să facă alergii. Atenție! Dacă deja sunt alergici la pisici, câini sau orice alt animal, nu îi va ajuta să scape de ele. Asta este valabil și pentru tine.
7. Un animal de companie poate depista cancerul
Nu mai este un secret că simțul mirosului la câine este foarte dezvoltat. Se pare că aceștia pot simții boala cu mult înaintea omului. Mulți stăpâni au declarat că viața lor a fost salvată de animalul lor. Cum? Prin mirosit sau lins partea corpului unde problema apăruse.
8. Copiii pot învăța responsabilitatea
„Pot avea un câine? Vreau o pisică, pot să am una? Hmster, hamster, vreau un hamster!”
Probabil toți părinții s-au confruntat cu astfel de întrebări la un moment dat. Copiii iubesc animalele! Dacă sunt suficienți de mari, alege să-i faci această bucurie. O să vezi cum în timp, cel mic o să capete noi abilități. Pe lângă cele specifice îngrijirii unui animal de companie, o să devină mai empatic și mai grijului.
9. Te fac să te simți în siguranță
Așa cum am spus înainte, singurătatea este greu de dus. Pe lângă durere, poți simți inclusiv teamă.
„Dacă intră cineva peste mine în casă?”
“Am auzit un zgomot sau mi s-a părut?”
“Oare cine știe că locuiesc singură?”
Acestea sunt doar câteva exemple de gânduri care îți poate bântui întreaga noapte. Având un animal alături, frica pe care o simți scade treptat. Pe măsură ce prinzi încredere în el, o să ai mereu parte de un somn odihnitor.
10. Pot oferi companie copiilor cu dificultăți
Copiilor cu autism sau alte tulburări similare le este greu să se integreze. Vorbesc mai greu, înțeleg mai greu și sunt mai agitați în preaja oamenilor. Cu animalele în schimb, lucrurile stau diferit. Până la urmă ele sunt cei mai buni prieteni. Niciodată nu vor spune secretele tale altcuiva.
Acestea au fost cele zece motive pentru a lua în grijă un animal. Dacă te-am convins, nu amâna. Mergi acum la magazin sau și mai bine, la un adăpost.