Dacă lupta cu kilogramele a fost una intensă pentru tine, teama de a te reîntoarce la vechea viață îți poate da bătăi de cap. Sau poate cântarul a fost mereu prietenul tău, însă frica de a deveni o altă persoană în viitor a început să fie tot mai prezentă în viața ta. Oricum ar fi, te gândești cum să-ți păstrezi greutatea la nivelul dorit.
Noi avem pentru tine câteva modalități prin care poți slăbi sănătos, fără teama de a te reîngrășa. Mai jos vei găsi trei sfaturi simple prin care poți ajunge să-ți menții greutatea la nivelul la care te simți cel mai bine, din toate punctele de vedere.
Cum să-ți păstrezi greutatea la nivelul dorit
1. Adaugă mișcarea ușoară în rutina ta
Nu trebuie să te antrenezi de cinci ori pe zi și nici să-ți dai sufletul la sală de trei ori pe săptămână. Mișcarea ușoară este cheia succesului în menținerea kilogramelor sub control. Prin asta ne referim la a face minimul în fiecare zi.
Dacă vrei să-ți păstrezi greutatea la nivelul ideal pentru tine, învinge lenea și apucă-te de curățenie. De exemplu: du zilnic gunoiul afară. Poate ți se pare un lucru minor și lipsit de impact, însă nu este chiar așa. Dacă te uiți la obiceiurile oamenilor care trăiesc în zonele albastre și care sunt cei mai longevivi oameni de pe planetă, vei descoperi că mișcarea pentru ei nu înseamnă efort până la refuz. Din contră, rutina lor implică mișcarea ușoară în jurul locuinței personale. Crezi că au atins vârsta de peste 100 de ani fiind necăjiți și stresați de kilogramele în plus? Nu, chiar deloc.
Adaugă mișcarea în rutina ta zilnică. Ieși din zona de confort cu pași mici. De exemplu, atunci când mergi la cumpărături, parchează mașina cât mai departe de intrare. Cinci pași în plus astăzi, zece mâine și cântarul va arăta doar cifrele pe care tu le vrei.
2. Crește-ți rezistența
Încearcă să-ți ții mușchi activi. Mersul pe jos este extrem de benefic pentru organism, dar nu uita să împingi când și când limita. Asta nu înseamnă să mergi la sală și să tragi de greutăți până ce transpirația îți inundă corpul. Pentru a-ți crești rezistența fizică exsită o mulțime de alte metode mai blânde și mai plăcute.
Minim două zile pe săptămână, concentrează-te pe activități de întărire a mușchilor. Ce înseamnă asta? Poți face acasă o serie de genuflexiuni, flotări și fandari. Cu timpul, poți lua fără rușine sticla de apă în mână și să te joci cu ea, sus- jos, câteva minute. Fii creativ și distrează-te! Mișcarea nu înseamnă doar efort și durere. Și până la urmă, tu vrei să-ți păstrezi greutatea, nu să participi la un concurs de culturism, nu?
3. Anticipează-ți mișcările
Două lucruri care sunt comune printre poveștile de succes ale oamenilor care au slăbit? În primul rând, ei se gândesc la progresul lor și își sărbătoresc succesele. Orice gram pierdut într-o săptămână sau imaginea cântarului parcă înghețată în timp pentru două luni este motiv de sărbătoare.
O altă tactică importantă? Anticipând „alunecările” sau orele în care vei comanda paste pe lângă o bucată de pește cu legume. Cu alte cuvinte fii cu un pas înaintea poftelor tale. Nu te judeca pentru că le ai, este normal să se întâmple. Important este modul în care tu alegi să răspunzi la gândurile care îți trec prin minte.
Fă-ți un plan B pentru acele momente naturale și normale de slăbiciune. În viața oricărui om sunt momenete de cumpănă, uneori cazi, alteori te ridici peste așteptările tale. Din acest motiv, poate ar fi bine să citești mai multe despre gestionarea eșecului. Asta te va ajuta să-ți formezi mindset-ul pentru noua etapă din viața ta la care aspiri.