Site icon Fain si Simplu

Cele mai frumoase citate despre simplitate

sursă foto: Pexels

Simplitatea înseamnă frumusețe. Simplitatea înseamnă eleganță. Simplitatea înseamnă să știi să te bucuri de splendoarea fiecărui răsărit și apus. Să poți visa cu ochii deschiși la orice vârstă. Să ai curaj să râzi cu gura până la urechi, așa cum o făceai când erai mic copil. Să savurezi în tihnă ceaiul preferat, în timp ce asculți o melodie pe care n-ai mai ascultat-o, poate, de mult. Simplitatea înseamnă să te bucuri ca un copil de lucrurile aparent mărunte: de fapt, ele sunt cele care contează cu adevărat și care dau sens vieții de zi cu zi. Simplitatea mai înseamnă și să trăiești în prezent. Să trăiești prezent(ă).

Și da, simplitatea se atinge cu greu, dar putem începe să ne apropiem de ea prin fiecare alegere pe care o facem: fie că e vorba despre (re)construirea garderobei, reorganizarea priorităților sau alegerile alimentare de zi cu zi.

Da, simplitatea are și o parte practică. Dar până s-ajungem la acea parte practică, ți-am pregătit o listă cu 23 de citate despre simplitate, care să te facă să zâmbești. Și care, mai ales, să-ți reamintească de esența și arta simplității. Căci simplitatea este o artă. O artă esențială pentru o viață trăită-n tihnă. 

Citate despre simplitate 

Frumusețea înseamnă simplitate 

Eleganța înseamnă simplitate

În paradis regăsim simplitate

Simplitatea este esențială măreției

Simplitatea este o calitate

Simplitatea-n artă

Esența simplității

Simplitatea vieții

Cum poți aduce simplitatea în viața ta

Să nu confundăm simplitatea cu minimalismul, deși minimalismul excelează la capitolul simplitate și funcționalitate. Minimalismul e un stil de viață, e o filosofie de viață, iar pentru a-l urma, e important să rezonezi cu ea. Nu vorbim, însă, despre minimalism de data aceasta.

Vorbim despre arta simplității, așa cum ți-am promis în prima parte a articolului. Vorbim despre partea „practică” a simplității. Iată, așadar, câteva metode prin care poți aduce simplitatea în viața ta, astfel încât să fii din ce în ce mai aproape de… esența lucrurilor:

Gând de final

Simplitatea e o artă pe care fiecare dintre noi poate-ncepe să o practice: poate mai stângaci la început, dar hei – orice început aduce cu sine provocări mai mari sau mai mici. Dar tot procesul de simplificare a vieții îți poate aduce multe bucurii, mai mult timp pentru tine, pentru cei dragi, mai multă liniște și, în esență, mai multă bogăție și libertate sufletești. 

Exit mobile version