Site icon Fain si Simplu

Etapele de dezvoltare ale atașamentului

Bucuria de a fi părinte trebuie să vină la pachet cu responsabilitatea. Acum ai în grijă un suflet care, fără să-ți dai seama, ajunge la vârsta adultă. Sigur îți dorești ca el să fie bine, fericit și echilibrat. Vrei să aibă parte de relații sănătoase atât de plan personal, cât și profesional. Din acest motiv este important să cunoști care sunt etapele de dezvoltare ale atașamentului.

Independență, siguranță de sine, iubire față de sine și ceilalți sunt calități pe care ni le dorim pentru copiii noștri. Pentru toate acestea, bebelușul trebuie să se simtă permanent în siguranță.

Primul an de viață este deosebit de important. Modul în care bebelușul se leagă de părinți sau de îngrijitor definește tipul atașamentul din relațiile viitoare.

Pentru a te ajuta să-ți înțelegi mai bine copilul, dar și cum se formează atașamentul privește cu atenție:

Etapele de dezvoltare ale atașamentului

Pre-atașament: nou-născut – 3 luni

Atașament fără discernământ: 6 săptămâni – 7 luni

Atașament de tip discriminare: 7 luni -11 luni

Atașamente multiple: începând cu 9 luni

Desigur, aceste intervale de timp sunt orientative. Potrivit studiilor, majoritatea copiilor trec prin aceste etape de dezvoltare ale atașamentului la vârstele indicate. Cu toate acestea, fiecare suflet este diferit. Prin urmare s-ar putea ca bebelușul tău să devină mai repede sau mai puțin repede independent de tine.

Totodată, nu putem spune că procesul s-a încheiat odată cu vârsta de un an. Copilul încă are nevoie de tine pentru a se descurca cu provocările din fiecare zi. Așadar, încearcă pe cât posibil să petreci timp de calitate cu el în primi lui ani de viață. Nu doar că îl ajuți în creșterea lui ca om, dar bucuria este infinită. Inocența și frumusețea acelor ani nu se poate repeta. Rămâi prezent!

Exit mobile version