Mihai Morar are la Fain & Simplu o conversație absolut savuroasă cu nutriționistul care a declarat război dietelor: Mihaela Bilic. Ați putea crede că urmează un dialog despre trup, însă medicul cu studii de psihonutriție explică pe înțelesul tuturor de ce relația cu mâncarea are adânci implicații în mintea și în sufletul nostru și de ce această relație poate fi considerată toxică.
Se știe că NUtriționistul zice întodeauna ”NU”. Mergând pe această logică, Mihaela Bilic ar putea fi numită ”DAtriționist”. Pentru că ea spune DA oricărui aliment. Cu un amendament important: contează cantitatea. Așadar, după ce a testat pe pielea ei dieta cu merdenele și dieta cu înghețată și a văzut că funcționează, Mihaela spune că avem voie să mâncăm orice și că, mai mult decât atât ”este interzis să ne interzicem”. Trebuie doar să mâncăm mai puțin si mai rar, pentru că, așa cum spune ea, trebuie să ne fie foame ca să putem slăbi.
La capătul acestui podcast, nu există o rețetă miraculoasă de slăbire, există însă abc-ul nutriției, care îți va schimba viața.
Urmăriți întreg episodul aici:
SHOW NOTES
Intoleranța la disconfort
03:50 Mâncarea devine recompensă în momentele de disconfort.
”Este interzis să ne interzicem”
09:55 De ce în relația cu mâncarea mintea este dușmanul nostru.
Cure de slăbire
15:43 ”Rețete” pe bază de înghețată, de merdenele sau de… foame.
Anti diet coach
18:15 Cum ne umflăm și ne dezumflăm fără să slăbim.
Dietele și fructele
24:05 Ce efect au fructele asupra siluetei.
Când și cum mâncăm
51:30 Care este intervalul care trebuie să treacă între mese.
Bolile și nutriția
1:16:55 Există sau nu există o legătură între alimentație și boală?
Cea mai mare provocare
1:25:40 Ca să mâncăm mai puțin, trebuie să găsim o jucărie mai interesantă decât mâncarea.