Site icon Fain si Simplu

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Rareș Bănescu

Rareș Bănescu – un nume care este legat de e-commerce făcut la cel mai profesionist nivel.

Invitat la Fain & Simplu podcast, Rareș a povestit cum a reușit să pună bazele unei afaceri de top, responsabilă de comunicarea comercială de succes în mai multe țări de pe glob, însumând deja 5.5 miliarde de newslettere și sms-uri comerciale trimise.

Mai mult, a explicat legile care stau în spatele e-commerce și a oferit comunității Fain & Simplu sfaturi practice prin care poți practic vinde orice online, dar și în viața reală.

Dacă ești curios să-i afli fascinanta poveste de viață, îți recomandăm să urmărești:

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Rareș Bănescu

În cadrul discuției, Mihai Morar l-a întrebat pe Rareș care sunt cărțile care au făcut din el un om de succes. Răspunsul? Surprinzător poate pentru mulți, lecturile care l-au ajutat în business nu au legătură doar cu domeniul antreprenorial.

Cărțile care au făcut din Rareș un om de succes sunt următoarele:

Tată bogat, tată sărac – Robert T. Kiyosaki

Sursa: Libris

Această carte:

• Aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câștigi mult ca să te îmbogățești.
• Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, ești înstărit. Le arată părinților de ce nu se pot baza pe sistemul de învățământ, dacă vor să-și vadă copiii învățând câte ceva despre bani.

• Definește odată pentru totdeauna activele ți pasivele.

• Te învață ce și cum să le spui copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – Fumitake Koga, Ichiro Kishimi

Sursa: Cărturești

Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construită sub forma dialogului socratic, ne arată că fiecare dintre noi își poate controla propria viață, fără a se lăsa influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptările celor din jur. Acest mod de gândire profund eliberatoare, susține psihologia adleriană, ne ajută să ne dezvoltăm curajul de a ne schimba și să renunțăm la limitările impuse atât de noi înșine, cât și de cei din jurul nostru. O carte care ne va schimba viața și ne va ajuta să ne eliberăm mintea de gânduri și atitudini negative, făcând în același timp o schimbare durabilă, să atingem fericirea adevărată și să avem succes în orice domeniu al vieții noastre.

Citește și:

Curajul de a fi fericit – Fumitake Koga, Ichiro Kishimi

Sursa: Cărturești

Autorii concentrează toate cunoștințele lor în câteva sfaturi simple pentru a ne demonstra că și noi putem găsi fericirea. O perspectivă profundă despre cum să‑ți trăiești viața cu mai mult curaj și cum să‑ți găsești fericirea de‑a lungul acestei călătorii. La fel ca în Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, și în cartea de față vom urmări dialogul socratic dintre un filosof și un tânăr.

Filosoful este de părere că secretul unei vieți fericite și împlinite poate fi regăsit în teoriile lui Alfred Adler – Una dintre figurile marcante ale psihologiei din secolul al XIX‑lea, a cărui activitate a fost multă vreme umbrită de contemporanii săi, Freud și Jung. Tânărul pune la îndoială faptul că și‑ar putea îmbunătăți cu adevărat viața doar schimbându‑și modul de gândire. Cu multă răbdare, filosoful îi explică esența psihologiei adleriene, o psihologie a curajului, trecându‑l pe tânăr prin toate etapele mentale necesare pentru a realiza acest lucru și demonstrându‑i atât tânărului, cât și nouă schimbările pe care această teorie le va aduce la modul în care ne trăim viața.

Citește și:

Când corpul spune nu – Gabor Mate

Sursa: Libris

O explorare captivantă a relației dintre stres și boală. Mate cercetează în profunzime poveștile de viață și psihicul pacienților săi. Ce iese la suprafață nu este altceva decât o mare revelație.

Edmonton Journal

“Această carte are multe puncte forte. Atunci când observă și scrie despre suferința umană, inclusiv a sa, Mate este plin de compasiune și, de aceea, convingător.”

The Globe and Mail

Citește și:

Simbolul pierdut – Dan Brown

Sursa: Libris

“Romanul este rezultatul a cinci ani de cercetare și documentare, iar acțiunea se concentrează în douasprezece ore, în care eroul de la Harvard, profesorul Robert Langdon, ne conduce alert și codificat în culisele tainice ale masoneriei.

Am fost întotdeauna fascinat de puterile oculte, de societățile secrete. Am crescut într-un oraș din New England, unde exista o lojă masonică deasupra teatrului local și voiam să aflu ce se întampla acolo.” – declara Dan Brown cu prilejul lansării.

Citește și:

Fortăreața digitală – Dan Brown

Sursa: Cărturești

Despre ce este vorba?

Când supercomputerele unei agenţii americane mai puţin cunoscute marelui public, cu fonduri de miliarde de dolari, NSA, Naţional Security Agency, găsesc un cod imposibil de descifrat, frumoasa matematiciană Susan Fletcher este chemată în ajutor. Ceea ce va descoperi trimite unde de şoc spre culoarele puterii. NSA este ţinută ostatică nu prin forţa armelor sau a bombelor, ci printr-un cod ingenios şi complex. Dacă nu va fi descifrat la timp, riscă să distrugă toate computerele administraţiei americane şi să producă pagube ce nu vor putea fi reparate nicicând.

Prinsă într-o furtună de minciuni şi secrete, Susan Fletcher se luptă să-şi salveze agenţia. Trădată de toţi, se trezeşte luptând singură nu numai pentru propria ţară, dar şi pentru propria viaţă. Într-un final, și pentru viaţa bărbatului pe care îl iubeşte. O cursă disperată care vă poartă de la culoarele subterane ale puterii, la zgârie-norii din Tokio şi la catedralele din Spania. O bătălie pentru supravieţuire, o şansă unică pentru a fi distrusă creaţia unui geniu, acest cod care poate înclina balanţa puterii. Pentru totdeauna.

Pe lângă toate aceste lecturi, Rareș Bănescu a mărturisit:

Când eram mic țin minte: nu aveam televozor. Cum ne ocupam timpul? Citeam. Am citit ‘Lesi vine acasă’ de 50 de ori. Plângeam de fiecare dată la final. Mama mi-a zis și îmi aduc și eu aminte. Cireșarii, Moromeții erau cărțile mele preferate.”

Așadar, citește dragă om fain și simplu! Citește orice îți pică în mână și caută să extragi tot ce poți din gândurile autorului. La un moment dat în viață vei constata că fiecare lectură a fost doar o cărămidă a omului care ai devenit. Fiecare carte citită te îmbogățește și te aduce mai aproape de succesul tău personal.

Exit mobile version