Site icon Fain si Simplu

3 obiceiuri care îți pot sabota în secret sănătatea mintală

sursă foto: unsplash.com

Menținerea sănătății tale mintale nu este un proces unic. Acesta este motivul pentru care este important să urmărim acele mici obiceiuri inconștiente pe care le facem în fiecare zi, deoarece acestea pot afecta în timp bunăstarea mentală. Ne facem un deserviciu când ne gândim la ce mâncăm în fiecare zi, la cum ne mișcăm în fiecare zi și la modul în care interacționăm cu tehnologia în fiecare zi ca stilul nostru de viață. Aceste lucruri nu sunt obiceiuri… Aceste lucruri sunt esențiale pentru cine suntem și acțiunile noastre definitorii pentru modul în care ne simțim.

Acestea fiind spuse, acordați atenție acestor trei obiceiuri de mai jos. Acestea îți pot sabota în secret sănătatea mintală:

1. Utilizarea tehnologiei (mai ales noaptea).

Expunerea la lumină albastră pe timp de noapte are potențialuld e a ne sabota somnul, ceea ce are efecte în aval pentru bunăstarea mentală). Ceea ce nu este îndelung discutat sunt modurile în care tehnologia și informațiile pe care le obținem din ea ne stimulează și ne opresc în a ajunge la un somn mai profund.

Avem lumea la îndemână, informații la atingerea unui buton, iar asta este minunat și încurajator, dar are și potențialul de a ne perturba bunăstarea mentală și emoțională. Mulți oameni butonează telefonul până la culcare și natura informațiilor pe care le analizăm este cea care ne poate menține creierul [conectat].

2. Lipsa de mișcare

Suntem proiectați ca ființe umane pentru a exprima emoțiile prin mișcare. Corpul este conceput pentru a face asta, iar atunci când nu te miști și stai doar 11 ore pe zi în medie, îți păstrezi emoțiile. Și acele emoții „blocate” pot duce la consecințe atât fizice, cât și psihice în corpul tău.

Permite-i să explice mai departe: Când ai un gând, cum ar fi frica sau ești supărat, s-ar putea să nu înregistrezi nici măcar cuvintele, dar creierul a perceput o amenințare sau ceva provocator emoțional. sau negativ. Trebuie să îți faci timp să procesezi acele emoții, să le simți și să le experimentezi prin mișcare, altfel vor afecta alte părți ale vieții tale.

De aceea, mișcarea regulată este importantă. Indiferent dacă alegi o plimbare, alergare, cursuri de yoga, sesiune HIIT.

Descoperă și cei 10 pași vitali către creșterea și dezvoltarea personală

3. Consumul de alcool

Alcoolul poate face parte dintr-un stil de viață echilibrat (am fi de acord), dar în ceea ce privește bunăstarea mentală, este important să te întrebi: Bei alcool pentru a te simți mai bine? Dacă alcoolul este metoda ta de a face față vieții, asta ți-ar putea indica că îl folosești într-un mod problematic.
În consecință, aceasta este întotdeauna o verificare pe care toți trebuie să o facem.

De asemenea este recomandat să reflectezi asupra modului în care alcoolul îți afectează calitatea somnului. Somnul slab, după cum știm,  poate afecta bunăstarea mentală într-un mod major. Cu toate că în multe situații este recomandat să bei un pahar de vin pentru a te relaxa la finalul zilei, această noțiune este destul de contradictorie. Cu toate că este o mică cantitate, acest alcool îți împiedică organismul să atingă ritmul cardiac de repaus mai scăzut și temperatura corpului mai scăzută pe care trebuie să o obții noaptea pentru un somn profund. Ca urmare, calitatea somnului este mult mai scăzută.

Acestea fiind spuse este recomandat să nu consumi mai mult de trei seri pe săptămână; iar în zilele în care servești un pahar, încearcă să îl consumi până în ora 19.00, astfel corpul tău va avea timp să îl metabolizeze.

Dacă nu ești sigur dacă obiceiurile tale de a bea îți afectează starea emoțională, ia o pauză timp de două săptămâni  pentru un experiment personal.

Concluzie

Când cauți modalități de a-ți susține bunăstarea mentală, asigură-te că aceste obiceiuri nu îți sabotează progresul. Ele pot părea o serie de gesturi simple, dar efectele lor asupra emoțiilor tale pot fi destul de profunde în timp.

Exit mobile version