Site icon Fain si Simplu

Curajul: ce semnificație are în viața noastră

sursă foto: unsplash.com

Curajul nu se referă la teamă, ci la o alegere conștientă de a face ceea ce trebuie în ciuda fricii; o atitudine care se antrenează.

În fiecare zi apar decizii care necesită un strop de curaj. Poți să verifici dacă merită și apoi iei aer, respiri și te hotărăști.

Cunoașterea, a face, îndrăzneala și puterea: după unii gânditori, acestea sunt cheile dezvoltării personale. Caută înțelepciunea studiind, muncind zilnic, fiind îndrăzneț în fața vieții, știind să alegi ceea ce dorești și putând să-l alegi. Dar pentru asta trebuie să te antrenezi zilnic.

Curajul înseamnă să înfrunți consecințele

Curajul moral înseamnă a face ceea ce trebuie, indiferent de costul său personal. „A vedea ceea ce este corect și a nu-l face este inutilitate”, a spus Confucius.

Cu toate astea, curajul nu înseamnă lipsa temerilor

Frica este emoția naturală cu care ne confruntăm în situații noi sau periculoase; dar opusul nu împiedică să acționezi pentru a face ceea ce trebuie: acesta este curajul.

Este normal să ai teamă sau frică atunci când faci un lucru nou, însă doar așa vei reuși să evoluezi

Actele de curaj au loc la baza creierului de bază al animalelor.

Ele sunt cheia supraviețuirii în situații specifice care necesită un răspuns rapid, au de-a face cu sensul vieții, cu trăirea prezentului pe deplin, înlăturarea obstacolelor și ieșirea în întâmpinarea vieții în toată splendoarea ei.

Sunt acțiuni „cu”, „prin” și „pentru” viață. Decizii rapide pentru a rezolva un conflict care poate duce la moarte sau la boală.

Sunt, deci, esentiale pentru sanatate.

A a fi curajos nu înseamnă să fii inconștient

Sunt cei care cred că a avea curaj înseamnă să sari fără parașuta sau să conduci pe stânga fără a fi în Anglia, însă nu despre asta e vorba de fapt. Cei care au curaj au o bază cerebrală foarte bună, nu doar în baza de creierul rectiliniu de acțiune rapidă, ci per în ansamblu.

Nu există nicio îndoială că curajul este și cel mai inteligent răspuns pentru supraviețuire.

Curajul nu se naște din prostie, ignoranță sau o reacție violentă, ci dintr-un act inteligent, de bază și firesc de a supraviețui.

Aceste atitudini pot fi, de asemenea, antrenate. La fel ca mușchiul sau respirația, există atitudini care sunt cel mai bine adoptate dacă sunt exercitate zilnic și luate ca măsură și soluție la diferitele răspunsuri pe care le cere viața.

Exit mobile version