Site icon Fain si Simplu

Cum să faci o detoxifiere mintală și să reduci negativitatea

sursă foto: unsplash.com

Dacă te numeri printre persoanele care încearcă să mențină o mentalitate pozitivă, poate ai observat că nu este ușor să rămâi concentrat sau entuziasmat atunci când totul și toată lumea luptă pentru atenția ta.

Prin știri, postări de blog, podcasturi, videoclipuri, e-mailuri sau conversații, există atât de multe moduri în care informațiile ne pot supraîncărca. Această supraîncărcare ne tulbură creierul și ne provoacă mai mult stres decât este necesar. Atunci vibrațiile negative încep să preia controlul.

Contrar a ceea ce lăsăm să se vadă în exterior știm în sinea noastră că nu întotdeauna avem momente de fericire. Multe momente din viața noastră sunt o luptă pentru a ne păstra mintea liniștită și calmă.

Tocmai de aceea este recomandat să căutămmodalități de a ne calma minte. Trebuie să ne păstrăm capul într-un loc clar și sigur pentru că, dacă mentalitatea noastră este negativă, întreaga noastră bunăstare este afectată negativ. Descoperă în cele ce urmează cum să faci o detoxifiere mintală și să reduci negativitatea

Cum să faci o detoxifiere mintală

1. Oferă spațiu creierului tău

Îți simți mintea aglomerată? Una dintre modalitățile prin care îți poți descărca mintea de gânduri este să o eliberezi prin scris.  Ia o bucată de hârtie și scrie ORICE îți vine în minte. Dă frâu liber gândurilor de care nu mai ai nevoie.

O altă modalitate de te elibera de gândurile apăsătoare este să îți conștientizezi gândurile negative și să scapi de ele printr-o modalitate care îți e la îndemână precum meditația.

2. Reduce zgomotul și negativitatea

Dacă absorbi cu ușurință energia altor oameni este important să fii în preajma unor oameni pozitivi și cu bună dispoziție. Același lucru este valabil și pentru tipurile de informații pe care le consumați online. Dacă nu petreceți timp singuri fără interferențe din partea altora, vă pierdeți sensul propriilor gânduri și opinii.

Urmărește și interacționează cu oameni care adaugă valoare sau pozitivitate vieții tale. Apoi, întreabă-te cum poți elimina ceea ce nu este valoros pentru tine. Și poate încercați o detoxifiere de la tot ce înseamnă rețele de socializare pentru a-i oferi creierului o pauză.

Descoperă și Sfaturi pentru obiceiuri sănătoase pe rețelele de socializare

3. Du-te în locul tău fericit

Identifică ceea ce îți calmează mintea în loc să o copleșești. Aceasta ar putea include activități precum meditația, lectura, yoga sau vizionarea emisiunii TV preferate. Ar putea fi, de asemenea, un spațiu fizic precum dormitorul tău, un studio de yoga sau în mijlocul unei păduri. Ori de câte ori gândurile tale încep să devină negative, mergi la locul tău fericit pentru a-ți calma mintea.

4. Scapă de factorii perturbatori

Unul dintre motivele pentru care suntem copleșiți și distrași este faptul că facem mai multe sarcini. Până acum, probabil ați auzit că multi-tasking-ul nu este bun pentru creierul nostru sau pentru nivelurile noastre de productivitate. Această nevoie constantă de a obține mai multe informații prin defilarea pe internet nu face decât să ne provoace mai mult stres.

În schimb, practică acea artă de a nu reacționa impulsiv la fiecare gând sau idee pe care îl ai. O modalitate de a face acest lucru este provocarea cu o singură filă. Sună prea extrem? Aceste practici de mindfulness sunt excelente pentru a vă limpezi mintea și pentru a preveni acțiunile impulsive.

5. Programează timpul pentru resetare

Ia-ți planificatorul și creionul la timp pentru a-ți scrie gândurile pe hârtie, stai departe de rețelele sociale și fă activități care îți mențin mintea calmă. Programează-ți timp pentru a-ți lăsa mintea să se restabilizeze. La urma urmei, a avea o minte fericită este ceva care necesită cu adevărat angajament și dăruire.

P.S. Îți recomandăm această detoxifiere mintală și totodată să citești Essentialism de Greg McKeown dacă dorești să te concentrezi mai mult pe lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

Exit mobile version