Se spune că nu poți cumpăra fericirea, dar poți să-ți faci un cocktail, ceea ce este cam același lucru. Am întrebat un barman cu experiență care este drumul spre această fericire. Valentin Costea este numele lui și, de când se știe, nu a avut niciodată timp să-și pregătească un cocktail pentru el însuși. Dar a avut timp să ne dea cinci rețete de fericire. Consumați responsabil!
Clover Club
50ml Dry Vermouth
50ml Lemon Juice
50ml Raspberry Syrup
50ml Albuș de ou
Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de șampanie.
Mod de preparare
Umplem paharul cu gheață. Adaugăm gheața în shaker tin și apoi toate ingredientele, mai puțin albușul de ou. Agităm shaker-ul 30 de secunde. Punem ceea ce am amestecat în celălalt tin pentru a renunța la gheață. Adaugăm albușul de ou în tin, agităm din nou shaker-ul pentru 20 de secunde. Strecurăm conținutul în pahar, apoi ornăm cu câteva fructe roșii (zmeură, cranberry fruit).
Blue Hawaii
30ml Blue Curacao syrup
30ml White Rum
60ml Pineapple Juice
Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de tip tumbler (pahar pentru whisky).
Mod de preparare
Adaugăm toate ingredientele în shaker tin. Agităm shakerul pentru 30 secunde. Umplem paharul cu gheață. Strecurăm totul în pahar și ornăm cu o felie de ananas (de preferat deshidratată pentru un aspect mai plăcut și exotic).
Cucumber Fever
25ml Sugar Syrup
25ml Lemon juice
250ml Tonic water
1 castravete fresh
Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar cu picior.
Mod de preparare
Punem ingredientele în shaker tin. Strivim 5-7 felii de castravete și le amestecăm cu celelalte ingrediente pentru încă 30 de secunde. Umplem paharul cu gheață și turnăm amestecul din shaker în pahar, renunțând la bucățelele mici de castravete. Ornăm cu cu 2-3 felii de castravete și câteva crenguțe de cimbrișor pentru o savoare aparte.
Mother Nature
20ml Dry Vermouth
30ml Lemon Juice
15ml Honey
25ml Beetroot Juice (Suc de sfecla rosie fresh)
Pentru aceast cocktail vom folosi un pahar de tip Cordial.
Mod de preparare
Punem toate ingredientele în shaker tin. Adaugăm gheață în shaker tin peste toate ingredientele și amestecăm pentru 20 de secunde. Strecurăm în pahar și ornăm cu o felie de sfeclă deshidratată.
Espresso Martini
30ml Espresso
30ml Kahlua
10ml Sugar syrup
Pentru aceast cocktail, vom folosi un pahar de tip Martini.
Mod de preparare
Pregătim un espresso și adaugăm siropul de zahăr. Punem gheață în shaker tin și adaugam toate ingredientele peste gheață. Amestecăm 20 de secunde. Strecurăm în pahar și decorăm cu 2-3 boabe de cafea.
Valentin Costea lucrează într-o echipă de elită în domeniul ospitalității, https://ldrs.ro/ . El este un as în arta preparării și mixării băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care a activat 7 ani într-unul dintre cele mai faimoase cluburi bucureștene. Deși s-ar putea spune că știe toate secretele meseriei, Valentin are o curiozitate permanentă și o pasiune pentru munca sa, care îl fac unul dintre cei mai buni profesioniști, el coordonând echipe de bartending pentru sute de evenimente private și creând până acum zeci de rețetare originale și meniuri.
NB: Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătații. Consumați cu moderație!
Luana Dăneț
Foto: LDRS