Site icon Fain si Simplu

5 bariere psihologice la care să renunți pentru a obține succesul

sursă foto: pexels.com

Toți avem credințe interioare și povești care fac parte din noi atât de mult, încât ne conduc viața fără ca noi să ne dăm seama.

Cu toate acestea, aceste scenarii, modele mentale, planuri etc. provoacă adesea un comportament de auto-înfrângere și auto-sabotare în dragoste, sănătate, fericire și multe altele.

Mai rău, pentru că nu suntem conștienți de ele, vom lovi în mod constant aceste bariere. Și vom da vina pe factorii externi pentru luptele noastre – până când în cele din urmă le vom dezvălui și le vom elimina din viața noastră.

În cele ce urmează vom face o trecere în revistă a unora dintre cele mai mari și mai comune bariere psihologice care ne împiedică deseori să obținem succesul. Reține că unele dintre acestea ar putea fi greu de auzit. În consecință că te încurajăm să le citiți cu mintea deschisă.

„Oamenii de succes sunt ticăloși, răi, nefericiți etc.”

Auzim asta deseori. Mulți oameni devin emoționați și susțin irațional că a fi un om de succes este oribil, toți oamenii înstăriți sunt nebuni, toți oamenii profită de suferința altora, etc. Cu toate acestea, această credință îi reține.

Adevărul este că resentimentele celor care au succes este una dintre cele mai sigure modalități de a rămâne în stare de înfrânare. Dacă ești supărat de ceea ce au oamenii, în orice fel, formă sau formă, nu vei putea avea niciodată acel lucru.

Dacă ai convingeri greșite despre succes, despre ce este nevoie pentru a construi la visul tău și despre oamenii care ajung să se bucure de succes în general, atunci nu vei putea niciodată să devii o persoană înstărită. La urma urmei, dacă disprețuiești oamenii de succes, cum poți deveni ceea ce disprețuiești?

Descoperă și Cum să ai succes în viață: 10 idei esențiale

Este ușor să disprețuiești ceea ce nu poți obține.

Adesea, această barieră provine dintr-o mentalitate de „lipsă”. O mentalitate care crede că există o cantitate finită de bogăție – dacă cineva ia o felie mai mare, există mai puțin pentru toți ceilalți și astfel se simte în mod constant amenințat.

De asemenea, teama că a deveni bogat înseamnă că vei deveni instantaneu superficial, nefericit etc. este o credință negativă și neadevărată care îți limitează rezultatele.

Nu există nicio dovadă că ascensiunea ta vine în mod inerent în detrimentul altora sau în detrimentul fericirii tale. Sigur, unor oameni le pasă doar de bani și nu vor fi fericiți pentru că tânjesc la nesfârșit mai mult. Dar a spune că toți oamenii de succes sunt așa este o generalizare grăbită.

Pentru a avea succes, confruntă-ți prejudecățile și rescrie-le. Creați convingeri pozitive, orientate spre creștere. Pentru că dacă poți învăța să dorești mai mult fără a-ți face fericirea să depindă de asta, vei fi liber.

„Nu am suficient timp.”

Mulți oameni doresc să citească mai multe cărți. Să înceapă o afacere și să facă mai mult exerciții fizice, dar spun că le lipsește timpul sau că stresul le stă în cale.

Auzim această scuză într-un milion de moduri diferite de la cei care ne înconjoară.

În schimb, problema este mult mai profundă. Și până când o vei descoperi, te vei lupta mereu.

O cauză comună este că obiectivul tău pur și simplu nu este o prioritate. Îl „cam” vrei, dar nu ești dispus să te angajezi și să faci tot ce este necesar pentru a-l atinge. Deci, în loc să te învinuiești pe tine însuți, dai vina pe timp și spui: „Dacă aș avea mai mult timp, aș face-o”.

Dar dacă nu o poți face acum – cu toate imperfecțiunile vieții – nu o vei face nici atunci când ai timp.

O altă teamă comună este teama de eșec. Dacă te străduiești pe obiectivul tău și nu reușești, s-ar putea să te simți dezamăgit – așa că nu pornești și folosești „timpul” ca scuză. Acest lucru este, de asemenea, similar cu frica de succes. Dacă te străduiești să-ți atingi obiectivul și reușești, s-ar putea să-ți schimbi complet viața și nu ești pregătit pentru asta. Așa că, din nou, nu începi și folosești „timpul” drept scuză.

Pentru a depăși acest lucru, alungă „timpul insuficient” din vocabular. În schimb, spune-ți că „Nu este o prioritate”, „Mi-e teamă să dau curs” etc. Ar putea fi mai greu să recunoști asta, dar descoperind cauza reală – și nu doar învinovățind timpul – poți face pași reali pentru a depăși această barieră psihologică.

„Trebuie doar să-mi dau seama”

Alte versiuni ale acestei fraze sunt: ​​„Trebuie să încerc mai mult, trebuie să nu mai fiu atât de leneș, am nevoie de mai multă voință etc.”

„Trebuie doar să-mi dau seama” este codul pentru „O să mă prefac că vreau să mă schimb, dar voi continua să fac ceea ce am făcut întotdeauna”

În schimb, este mai bine să spui că „Ceea ce am făcut nu funcționează și trebuie să mă schimb”. (Sau în loc să-ți dai seama singur, găsește pe cineva mai înțelept care să te facă să deschizi ochii) Astfel, vei fi mai deschis să cauți noi strategii și mentalități, decât să faci același lucru din nou.

“Este prea scump”

Mulți oameni sunt atât de preocupați de costul absolut al lucrurilor încât ignoră valoarea pe care acel lucru o are. De exemplu, un curs online pentru cariera ta ar putea fi „costisitor” în momentul de față. Dar lecțiile pe care le înveți îți pot crește câștigurile de 2X, 5X sau chiar 10X pentru tot restul vieții.

Sau dacă este vacanța vieții? Prețul poate fi mai mult decât bugetul pe care îl aveai stabilit. Dar îți va oferi amintiri și experiențe de care să te bucuri pentru tot restul vieții. Care valorează mult mai mult decât doar ___X__ lire, yeni, euro, dolari, pesos etc.

Dar ce spunem mulți dintre noi în schimb? Ne vom uita la număr și vom spune: „Oh, ei bine, este prea mult pentru mine.”

Sigur, dacă pur și simplu este prea mult pentru bugetul tău, înțelegem perfect. Dar dacă folosești mereu „bugetul” ca scuză sau pierzi oportunități de schimbare a vieții. Deoarece costă mai mult decât îți place, atunci poate că ar trebui să verifici dacă teama ta față de cheltuirea banilor vine de la temeri mai profunde.

Dacă vrei să spargi toate barierele din viața ta, depășește-o pe cea psihologică. Dacă există ceva despre care crezi că poate face o diferență enormă în viața ta. Însă prețul este mai mare decât te aștepți – nu mai spune că este prea scump (lucru care, apropo, este doar o părere subiectivă).

Ceea ce ar trebui să spui cu adevărat este: „Nu este atât de important pentru mine”. Există unele lucruri în viață cărora nu le poți pune preț.

„Funcționează pentru ei, dar nu și pentru mine”

Dacă consideri că sfaturile oamenilor nu vor funcționa pentru tine tot timpul, probabil că este o convingere negativă pe care o ai. Crezi că toți ceilalți au daruri, conexiuni sau inteligență pe care tu nu o ai.

Cu toate acestea, această credință te va pune întotdeauna în dezavantaj.

Înțelege că toți cei care au succes sunt, la rândul lor, ființe umane obișnuite. Au fost la fel ca tine și au în continuare aceleași probleme, temeri etc. pe care le ai și tu.

Pentru a depăși această barieră, nu mai pune oamenii pe un piedestal. Poți dobândi aceleași abilități, curaj și pricepere ca și ei – la urma urmei, nimeni nu se naște cu asta.

Amintește-ți că viața este o călătorie lungă de învățare, creștere și descoperire. Amintește-ți că, deși ar putea părea că ai un drum lung de parcurs, adesea, diferența dintre tine și ei este doar timpul.

Concentrează-te să faci următorul pas în viața ta. Și, la fel de important, să sărbătorești de fiecare dată când faci asta.

Acest lucru îți va oferi încrederea și impulsul de care ai nevoie pentru a persevera.

Și în cele din urmă te va conduce spre succes.

Exit mobile version